Izvor: KURIR.RS
01.09.2023 u 14:41
0

ADA CENTAR SVETA: U nedelju počinje veslačko SP u Beogradu

U nedelju na beogradskoj Adi Ciganliji počinje Svetsko prvenstvo u veslanju, na kojem će nastupati više od 1.600 takmičara iz 73 države. Svečano otvaranje zakazano je za subotu u 20.00.

Srbiju će na planetarnoj smotri predstavljati Jovana Arsić i Nikolaj Pimenov (prvi put nastupa za Srbiju) u skifu, dvojac bez kormilara Martin Mačković i Miloš Vasić, kao i dubl skul Aleksandar Beđik i Aleksandar Filipović.

Svetsko prvenstvo je kvalifikaciono za plasman na Olimpijske igre, koje se naredne godine održavaju u Parizu. U skifu će plasman na Olimpijske igre osigurati devet najuspešnijih takmičara u obe konkurencije, dok će u dvojcu bez kormilara i dublu plasman obezbediti po 11 najboljih.

VELIKO PRIZNANJE: Damir Mikec novi član Sportskog komiteta Svetske streljačke federacije

Predsednik Izvršnog odbora Veslačkog saveza Srbije (VSS) Dušan Kovačević zahvalio se direktoru takmičenja Zoranu Jovanoviću, Ministarstvu sporta Srbije, čelnicima Grada Beograda, kao i predsednici Organizacionog odbora Svetskog prvenstva Ani Brnabić.

Kovačević je dodao da na Svetskom prvenstvu najviše treba očekivati od Mačkovića i Vasića, kao i da pažnju zaslužuje Jovana Arsić, koja je ove godine osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu.

Svetsko prvenstvo se održava od 3. do 10. septembra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter