Izvor: Telegraf
10.01.2021 u 01:13
0

REMI ORLOVA SA FRANCUZIMA: Olimpijski vicešampion jedva ODOLEO PRITISCIMA

Izabranici Tonija Đerone ponovo sjajni protiv favorita – 26:26 (12:15)

Rukometaši Srbije remizirali su u Kreteju protiv Francuske 26:26 u okviru drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Zasluženo potpuno, bili su bolji „Orlovi“ tokom svih 60 minuta pružajući našim ljubiteljima rukometa jedinstveni užitak i osećaj zadovoljstva koji godinama nismo imali u ovom sportu. Štaviše, možemo da budemo i razočarani jer smo mogli drugi put u kratkom vremenskom periodu da uzmemo skalp favoritu.

Kontre, prebacivanje terena, moderan rukomet… Sve što godinama nismo gledali kod naše reprezentacije sada je vidljivo i ukoliko selektor Toni Đerona istraje u svojim namerama vrlo brzo bismo mogli da dobijemo sjajnu ekipu. Materijala definitivno ima, a to ovaj remi pokazuje.

Od starta je naša reprezentacija pokazala da je spremna da se upusti u egal borbu sa jednom od najboljih svetskih selekcija, a Marsenić i Đorđić su sa po dva gola doneli prvu osetnu prednost „Orlovima“ u 5. minutu – 4:1.

Međutim, takva razlika se u rukometu vrlo brzo topi, čim se opustite, što smo videli i u 14. minutu kada je Luka Karabatić posle kontre doneo prvo vođstvo Francuzima na meču (7:6). Srećom to je bilo i jedino vođstvo domaćeg tima, pošto je u drugoj polovini ovog dela igre golman Cupara spustio rampu i maestralnim odbranama umirio favorizovanog domaćina.

Na drugoj strani se pored Marsenića i Đorđića razigrao i Bogdan Radivojević koji je sa tri vezana pogotka odlepio „Orlove“ na četiri pogotka prednosti u 27. minutu (15:11).

Bilo je to u jeku pritiska Francuza kada je naš tim ispoljio sjajnu snalažljivost, a koliko je novi selektor Đerona promenio duh reprezentacije svedoči i situacija kada smo sa igračem manje bukvalno celih dva minuta napadali i trošili vreme, čak i postigli pogodak. Tako nešto do skoro nismo imali…

Uskoro opširnije…

FRANCUSKA – SRBIJA 26:26 (12:15)

Uživo:

60. minut – Konfuzan napad koji smo olako protraćili. Francuzi su uzeli tajm-aut i imaju 15 sekundi da dođu do trijumfa na ovom meču. Šteta…

58. minut – Milosavljev odbranio sedmerac! Prvi promašaj na utakmici za Francuze sa sedam metara i velika špansa za Srbiju da trijumfuje.

57. minut – Sjajna akcija Srbije i pogodak Marsenića. Vode „Orlovi“ tri minuta pre kraja. Kakav finiš meča.

55. minut – Prvo izjednačenje Francuza posle mnogo vremena, strelac je Kventin Mae. Možda su bili i koraci u početku akcije, ali portuglaske sudije su ostale neme. Ulazimo u dramatičan finiš…

50. minut – Ne daju naši igrači Francuzima da izjednače. Izuzetna odbrana srpskog tima kada domaćini imaju šansu da stignu do egal rezultata. Petar Đorđić je sa linije od sedam metara vratio „Orlovima“ dva gola prednosti, i postigao sedmi gol na meču.

47. minut – Ne da Petar Đorđić dva gola razlike. Sjajan skok-šut i pogodak srpskog beka za 22:20.

44. minut – Umesto 22:18 za Srbiju, na semforu je 21:19. Sjajno je francuski golman skinuo zicer Vorkapiću, a Mem u kontri smanjio razliku.

40. minut – Ne dozvoljava Jovica Nikolić Francuzima da se približe. Postigao je još jedan pogodak posle promašaja Deske, a potom i Marsenić postiže pogodak za +3.

35. minut – Mnogo su ozbiljnije domaćini ušli u nastavak i preko Ngesana i Mema brzo istopili prednost „Orlova“ i približili se na gol zaostatka – 15:16.

31. minut – Iz sedmerca Francuzi stižu do prvog gola u drugom poluvremenu, a strelac je Ngesan za 13:15.

30. minut – KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Sjajna partija našeg tima koji zasluženo vodi sa 15:12. Najefikasniji u našem timu su Marsenić i Radivojević sa po 4 pogotka, ali je sjajan i golman Cupara koji zadaje glavobolju Francuzima.

29. minut – Još jedna strašna odbrana Cupare koji je maestralan večeras. Srpski golman ima već osam odbrana, a francuski selektor je primoran da traži tajm-aut.

27. minut – Kakva akcija našeg tima, prvo je maestralni Cupara odbranio sjajno zicer Francuzima, a potom proigirao Radivojevića koji trećim vezanim golom povećava prednost. Zatim i Kukić pogađa za najvećih +4 za Srbiju.

25. minut – Gol za gol se igra u ovim treniucima, ali ono što je najvažnije je da naš tim drži dva gola prednosti – 13:11. Bogdan Radivojević je postigao dva vezana gola za „Orlove“.

22. minut – Srbija opet sa igračem manje što je Karabatić iskoristio da smanji prednost na gol razlike.

20. minut – Još jedan gol Srbije sa više od pola terena. Francuzi su odigrali napad bez golmana, a kaznio ih je Bogdan Radivojević preciznim udarcem kao u Zrenjaninu pre nekoliko dana.

19. minut – Odlično smo odigrali sa igračem manje, nismo primili gol, a potom iz sedmerca preko Đorđića „Orlovi“ vode sa 8:7. Pride, Francuzi su sada sa igračem manje jer je isključen Mae.

17. minut – Urodio je plodom tajm-aut srpskog selektora, Aleksa Kolaković je izjednačio na 7:7. Šteta samo što je u sledećem napadu naš tim ostao sa igračem manje na 2 minuta. Isključen je Nikolić.

16. minut – Mogli su Francuzi da se odlepe u prethodnom napadu, ali je Cupara sjajno odbranio zicer Portu i ostavio „Orlove“ u životu. Naš selektor je potom zatražio tajm-aut, a  Cupara ima 4 odbrane za sada.

14. minut – Nekoliko promašenih napada na obe strane i onda pogodak Luke Karabtića za prvo vođstvo Francuza večeras od 7:6.

12. minut – Igra se jako tvrdo trenutno na obe strane, gol za gol, a nakon što je Abutović doveo naš tim opet u prednost, Ngesan je drugim pogotkom na meču izjednačio na 6:6.

10. minut – Mogli smo da se odlepimo, imali smo i sedmerac koji je promašio, ali su Francuzi na drugoj strani uhvatili priključak. Zanimljivo na startu meča umesto Milosavljeva mrežu Srbije brani Cupara.

8. minut – Mala kriza u napadu našeg tima, i dva brza gola Ngesana i Fabregasa za 3:4. Vraćaju se Francuzi…

5. minut – Stvarno sjajan start Srbije, posle Marsenića opet je Đorđić pogodio i Srbija već ima tri gola prednosti. Po dva gola postigli su njih dvojica na startu meča.

3. minut – Marsenić je prvo duplirao prednost srpskog tima, na drugoj strani Gigu posle viška smanjio na 1:2, ali je još jednim golom Marsenić povisio na 3:1. Odličan start „Orlova“.

1. minut – Prvi dobar napad našeg tima i pogodak Đorđića, Srbija je povela sa 1:0 posle 30 sekundi.

„Orlovi“ španskog stručnjaka Tonija Đerone u ovaj meč ulaze na krilima trijumfa od 27:24 nad Francuzima koji je izvojevan u Zrenjaninu pre nekoliko dana.

Ipak, jasno je i da će jedna od najboljih i najtrofejnijih selekcija u istoriji ovog sporta pokušati da se iskupi za taj neuspeh pa srpske rukometaše čeka težak posao.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter