Izvor: Happy BSC Portal
01.12.2023 u 22:04
0

ŠTETA! SRPKINJE PALE U FINIŠU: Srbija namučila Dansku i porazom startovala na SP

Ženska rukometna reprezentacija Srbije izgubila je od Danske sa 21:25 u meču prvog kola grupne faze Svetskog prvenstva.

Glavni favorit za zlato i jedan od domaćina Svetskog prvenstva odmah na startu naišao je na „tvrd orah“, selekciju Srbije koja je fenomenalno otvorila meč i favorizovanom protivniku poljuljala samopouzdanje. Sanja Radosavljević i Jovana Jovović su nemilosrdno rešetale (6:4) i koristile sve mane jedne od najboljih svetskih odbrana.

Prošlo je više od 20 minuta dok Dankinje nisu pronašle rešenje i „stisle redove“, a onda i stigle do izjednačenja (9:9). Međutim, naše dame nisu poklekle, Marija Čolić je na golu bila nepremostiva prepreka, pa su tako naše devojke na odmor otišle sa dva gola prednosti (12:10).

Po povratku na parket Srpkinje su nastavile sa raznovrsnim napadom, ali nisu imale i sreće da zatresu mrežu protivnika. Sa druge strane Danskoj nije trebalo mnogo da opet poravna rezultat (12:12). Usledila je rezultatska klackalica, a onda i dug period bez golova koji je prekinula Jovana Milojević (15:14).

Nervozna igra oba tima i u nastavku, mnogo grešaka i promašenih šuteva. Deset minuta pred kraj meča Srbija ostaje sa igračem manje, Danska to koristi i stiže do prve prednosti (20:21), a onda Danska serijom 4:0 nanosi poraz našim hrabrnim damama

U drugom kolu Srbija se 3. decembra sastaje sa Rumunijom, dok će 5. decembra u trećem kolu igrati protiv Čilea.

TOK MEČA

2. POLUVREME

Početak drugog poluvremena doneo je novo izjednačenje (12:12), a onda Janjušević pronalazi put do gola (13:12). Useldila je rezultatska klackalica (14:14), a na gol Dankinja stala je iskusna Sandra Tot koja nije dozvolila da ijedna lopta uđe u mrežu. A sjajnog golmana ima i Srbija, pa su u prvih deset minuta dugog dela glavne zvezde bile dame među stativama.

Milojević prekida dug period bez pogotka (15:14) i izlazi na dva minuta zbog prekršaja, dok Hosergard sa sedam metara ne uspeva da donese još jedno izjednačenje Danskoj. Laništanin u igru ulazi samo za sedmerce koji pogađa kao od šale (16:14).

Na 15 minuta do kraja meča na semaforu stoji 17:16 za Srbiju kou krasi odlična odbrana. Laništanin opet na sedam metara pogađa mrežu Dankinja (18:16) koje furiozno organizuju napad, ali ne uspevaju da pogode ništa. Selektor Danske uzima tajm-aut.

Na deset minuta do kraja ove utakmice Srbija ima minimalnu prednost (19:18), a Vukajlović pogađa Tot loptom u glavu, pa naša selekcija u odlučujućem periodu ima igrača manje. Jirginsen to koristi i Danska stiže do izjednačenja (19:19). Radosavljević pogađa gornji desni ugao (20:19), a potom je usledio nesupešan napad Danske.

Šest minuta pred kraj meča jedan od glavnih favorita za zlato stiže do prednosti posle dugo vremena (20:21). Sledi drama u samom finišu utakmice, na tri minuta pred kraj Dankinje vode sa 23:21.

1. POLUVREME

Fanstastičan početak naših dama, stekle su solidnu prednost (3:0), dok su Dankinje do prvog pogotka stigle tek u petom minutu igre (3:1). Nastavljaju rukometašice Srbije i u nastavku da napadaju snažno pa na kraju desetog minuta igre na semaforu stoji 5:3. Lazić postiže sjajan gol, a onda na drugoj strani i Jergensen iz brze kontre (6:4). Polovina je prvog dela utakmice, Čolić blista na golu, dok sa druge strane Radosavljevih hladnokrvno rešeta (7:5).

Bregar je uzeo prvi tajm-aut na meču, u toku je 21. minut, a naše dame nalaze se na gol prednosti (9:8). Popravlja se odbrana Danske, šutevi Srbije su zaustavljeni, a minut odmora traži selektor Dankinja koje imaju napad – Čolićeva ga je osujetila, a potom Fris promašuje sedmerac, ostaje 9:8.

Igrao se 24. minut, Lazić je izblokirana, a iz kontre Dankinje stižu od izjednačenja (9:9). Na dva minuta do kraja naše dame stižu do nove prednosti, Lazić je bila precizna sa sedmerca (10:9), Čolić je odbranila napad Danske, a onda je Laništanin uvećala prednost Srbije (11:9). Janjušević za kraj prvog poluvremena i lepu prednost pred odlazak na odmor (12:10).

20.30 – Meč je počeo

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar izjavio je da je bitno da igra ne oscilira previše i dodao da je plasman u glavnu rundu SP „primarni cilj“.

– Bitno je da nam igra na prvenstvu ne oscilira previše, da padovi budu što manji. Odlazak u Silkeborg u glavnu rundu je primarni cilj. Danska, prvi protivnik u grupi igra na domaćem terenu i sigurno su jedan od glavnih favorita. Rumunija na istom prvenstvu nije pokazala koliko je jaka. Našu priliku tražićemo protiv Čilea – rekao je Bregar, a preneo RSS.

U drugom kolu Srbija se 3. decembra sastaje sa Rumunijom, dok će 5. decembra u trećem kolu igrati protiv Čilea.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter