Izvor: Happy BSC Portal
03.12.2023 u 19:32
0

DEBAKL SRBIJE PROTIV RUMUNIJE: Očajna igra i težak poraz uz ogroman broj grešaka (FOTO)

Rukometašica Srbije Anđela Janjušević rekla je danas da očekuje tešku utakmicu protiv Rumunije na Svetskom prvenstvu, ali je istakla da će njen tim svoju šansu tražiti u "čvrstoj odbrani i poštovanju taktike u napadu.

Rukometašice Srbije poražene su od selekcije Rumunije 37:28 u meču drugog kola Svetskog prvenstva.

Od starta Srpkinje nisu ličile na tim koji je vodio skoro čitav meč protiv šampiona Danske i odigrao egal i neizvesnu završnicu. Umesto dostojnog otpora i novog neizvesnog meča, Rumunke su od stara demonstrirale silu i došle do vođstva koje su do kraja uvećale.

Podmlađeni tim Srbije u prvih nekoliko minuta nije znapo šta ga je snašlo, a posle svakog neiskorišćenog napada, sledila je kazna rivala. I kada je Srbije uspevala da dođe do gola, Rumunke su brzim kontrama lako dolazile do gola i „cepale“ mrežu Srbije. Posebno su se istakle Bukeši, Laslo i Pintea.

Koliko je Srbija bila inferiorna, vidi se i po tome što je primila čak 17 golova za dvadesetak minuta, dok je protiv Danske primila 10, a postigla 12 za celo poluvreme.

U nastavku, Srbija je u prva tri minuta postigla četiri, a primile dva gola. Posle sedam minuta igre u drugom delu, Srbija prilazi na 19:22, posle gola Stamenić.

Ali, taman je Srbija pronašla igru i vratila se u meč, usledila su dva isključenja. Rumunija dobija i tri sedmerca, posle kojih vraća prednost na +7, i 26:19.

I pored toga, Srbija je uspela da dođe do golova, zaigra bolje, a sve to nije bilo dovoljno da se zasutave raspoložene Bukeši i Pintea. Tako, i drugi meč na Svetskom prvenstvu Srbija završava porazom. Poslednji meč u grupi, Srbija će odigrati u utorak protiv Čilea. Ako Srbija pobedi u tom duelu, ide u nastavak takmičenja, ali bez bodova.

TOK UTAKMICE: SRBIJA – RUMUNIJA 28:37 (13:19)

II Poluvreme

Kraj meča – 28:37

54. minut, 24:32 – Nova kontra, tri rukometašice Rumunije trče ka golu Srbije i postižu gol.

52. minut, 23:30 – Srbija ne koristi dva napada sa rukometašicom više.

50. minut, 22:30 – Raste prednost Rumunije!

46. minut, 21:28 – Ništa novo! Sedmerac za Rumuniju.

44. minut, 21:26 – Srbija je kompletna i daje dva brza gola. SManjuje ubedljivu prednost Rumunije.

43.minut, 19:26 – Nalet Srbije je Rumunija, posle tri dosuđena sedmerca i dvostrukog igrača više potpuno iskoristila.

41. minut, 19:25 – Tri laka gola za Rumuniju, Srbija je sada ponovo kompletna.

38. minut, 18:23 – Odbrana Srbije! Odmh  i gol! Sedmerac za Rumuniju pogađa Laslo. Stamenić dobija isključenje od dva minuta. Još jedno isključenje za Srbiju! Rumunija postiže dva gola.

34. minut, 16:20 – Nešto bolji početak Srbije. Smanjena je prednost rivalki. Postigli smo tr, a primili jedan gol.

I Poluvreme

30. minut, 13:19 – Kako su Rumunke igrale i počele, prednost je još i „psistojna“. Srbija ima težak zadatak u nastavku posle poluvremena za zaborav.

26. minut, 11:19 – Radosavljević ne prima loptu. Srpski bekovi su „nevidljivi“ i nastoje da proigraju pivote, ali u tome ne uspevaju. Srbija teško uspeva i da šutne na gol.

23. minut, 11:18 – Novi neiskorišćen napad Srbije. Pintea trči kontranapad i dolazi do četvrtog gola.

19. minut, 9:16 – Nova kontra i nova dva vezana gola Rumunije.

17. minut, 9:15 – Konačno! Radosavljević smanjuje ubedljivu prednost Rumunije.

15. minut, 7:13 – Kako je Srbija vezala dva pogotka, usledio je brz odgovor Rumunki, koje uzvraćaju istom merom i sada imaju +6. Najveća prednost selekcije Rumunije.

14. minut, 7:11 – Lovrić je precizna i smanjuje prednost. Potom, odbrana Srbije, a Sanja Radosavljević smanjue rpednost. Bukeši, Laslo i Pintea imaju po tri gola u samo 13. minuta. Do sada, primili smo više golova od Rumunije za 10 minuta, nego od Danske za celo poluvreme.

11. minut, 5:10 – Pintea, pivot Rumunije, uništava odbranu Srbije. Janjušević daje gol, ali, odmah Rumunke uzvraćaju preko Kristine Laslo.

9. minut, 3:8 – Srbija ne koristi napade. Selektor Uroš Bregar tražio je tajm-aut. Konačno odbranjen napad. Gubi loptu Srbiju, a Rumunke koriste kontranapad, treći do sada i uvećavaju prednost.

6. minut, 3:6 – Kako naše rukometašice postignu gol, sledi kazna Rumunki. Loš početak Srbije. Konačno, Jovović zaustavlja napad Rumunije.

5. minut, 2:4 – Svaki napad Rumunki završava se golom. Lazić smanjuje prednost.

4. minut, 1:3 – Brzo se igra na početku, Rumunija je nepogrešiva.

3. minut, 1:2 – Bukeši postiže drugi gol na meču. Jovović je precizna u timu Srbije.

2. minut, 0:1 – Rumunija koristi prvi napad i dolazi do gola. Sa druge strane, Lazić šutira ali je Kristina Kika odbranila.

Na startu takmičenja, izabranice selektora Uroša Bregara odgrale su odličan meč u kojem su protiv domaćina turnira, ekipe Danse. vodile skoro ceo meč, ali su na samom kraju isupustile prednost i upisale poraz.

U drugom kolu očekuje ih težak zadatak protiv Rumunki, koje imaju jednu od najboljih igračica sveta Kristinu Neagu i još niz iskusnih reprezentativki. Adut Srbije su kapiten Sanja Radosavljević, kao i mlađe snage Lazić, Mandić , Lovrić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter