Izvor: novasport
26.11.2023 u 18:21
1

NOLETU ZVIŽDE, JOKIĆA BIJU: Otkud toliko nepoštovanje prema najboljima?

Novak Đoković i Nikola Jokić – dva imena koja kod svakog iole realnog ljubitelja sporta izazivaju poštovanje. Jedan je 24 puta osvojio najteže turnire na svetu i ima preko 400 nedelja na čelu ATP rang liste, drugi je dvostruki MVP NBA lige, šampion i MVP finalne serije sa klubom koji pre njega u toj istoj ligi nije uspeo da uradi ništa za više od pola veka postojanja. Pa ipak, ni to nije dovoljno da njih dvojica dobiju makar minimum poštovanja koji zaslužuju.

Pariz, Torino, Malaga – tri evropska grada bila su centar teniskog sveta u završnici sezone 2023. godine. U Francuskoj je Novak obezbedio povratak na čelo ATP karavana, u Torinu prvo potvrdio prvo mesto na završetku 2023, a potom i po sedmi put osvojio završni turnir, po čemu je pretekao Rodžera Federera i postao rekorder, da bi u Malagi pokazao da je čovek, posustao u odsusdnom trenutku i dopustio Janiku Sineru da Italijane odvede u finale Dejvis kupa.

No, umesto svega, glavna tema su – navijači. Tačnije, njihovo očajno ponašanje prema Novaku Đokoviću. U Francuskoj su mu iz meča u meč zviždali, izluđivali ga i pokušavali da ga ometaju (jer eto, zanimljivo je), u Italiji su koliko-toliko imali opravdnje u vidu podrške za Janika Sinera (kog je Novak i pobedio u finalu), dok za ponašanje navijača Velike Britanije nakon pobede Srbije – neobjašnjivo. Jer nije to bio pokušaj destabilizacije Đokovića zbog podrške nekom drugom. Britanci su već izgubili kada su pravili haos namerno sprečavajući Novaka da da izjavu.

TENIS: Srpski teniser Novak Šoković započeo je 256. nedelju na vrhu ATP liste!

Za to vreme, na terenima NBA lige, iz utakmice u utakmicu Nikola Jokić dobija batine. Opet, legitiman način timova da pokušaju da zaustave nezaustavljivog (kad već regularna odbrana nema apsolutno nikakvog efekta), ali ono što sudije rade daleko je od normalnog. Naime, arbitri gotovo bez izuzetka puštaju odbrambene igrače da bez milosti tuku Jokića, pa su i on i poslovično mirni Majkl Meloun izgubili živce protiv Detroit Pistonsa.

Postavlja se pitanje šta je potrebno čovek da uradi kako bi bio ispoštovan neki minimum i kako bi obezbedio bar delimično poštovanje? Titule, trofeji, individualni podvizi… Očigledno ne pomažu.

JOKIĆ „PROKLJUČAO“ ZBOG SUDIJE: Nikola morao u svlačionicu i pre poluvremena ( VIDEO)

Iako su se dosad pošteno opekli (i Novak i Nikola su pokazali da najbolje funckionišu pod pritiskom), utisak je da je to za posledicu imalo dodatno pojačavanje bezobraznog ponašanja prema sportistima iz Srbije.

A nama ostaje da se nadamo da će to i nadalje služiti kao dodatni motiv da iz dana u dan rivale gaze. No, utisak da ljudi ne znaju da cene ono što im dvojica najboljih sportista na svetu donose jača iz dana u dan.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NOLETU ZVIŽDE, JOKIĆA BIJU: Otkud toliko nepoštovanje prema najboljima?”

  1. Grijesite nije to nepostovanje prema njima nego prema Srbima generalno., a Nole i Jokic su na udaru iskljucivo jer su Srbi.Pogani zapad omalovazava sve sto je pravoslavne vjere

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter