Izvor: novosti.rs
26.11.2023 u 16:53
0

PONOS SRBIJE: Emilija osvojila tri svetska zlata „Da osvetlam obraz Zvezde i države

Srpska karatistkinja Emilija Antanasijević briljirala je na svetskom prvenstvu za omladince, koje se je održano u Beogradu. Članica Sportskog društva Crvena zvezda u kimonu reprezentacije Srbije ponovila je uspeh ostvaren prošle godine kada je osvojila titulu Svetskog šampiona.

Srpkinja je zlatne medalje osvojila u tradicionalnoj kati, timskoj borbi (sa Jelenom Stanojević, Minom Milenković i Sanjom Stanojević) i Kata – tim (sa Jelenom Stanojević i Sanjom Stanojević.

Srebrnu medalju Emilija je osvojila u Kata – sport kategoriji.

– U izuzetno jakoj omladinskoj konkurenciji, mogu ponovo da kažem, da drugu godinu za redom držim titulu Svetskog šampiona. Najteže mi je palo finale, iako sam bila pred domaćom publikom, rekla je mlada karatiskinja za medije.

Otkrila je i koji joj je trenutak najteže pao.

„MRŽNJA NIKAD VEĆA“: Nedović razočaran dešavanjima u srpskoj košarci

– Više puta okrenula sam se ka tribinama, gde sam videla mamu koja nije mogla mirno da sedi dok nisam osvojila medalju.

Na takmičenju je nastupilo preko 1500 takmičara, a održano je u dvorani „Ranko Žeravica“.

– Beograd je bio fenomenalan domaćin. Kao neko ko Crvenu zvezdu predstavlja na svim domaćim i internacionalnim takmičenja trudim se da uvek osvetlam obraz svog kluba. Sada, pod zastavom Srbije sam osvojila u pojedinačnim i timskim disciplinama medalje. Zahvalna sam treneru Igoru Gajiću, porodici i prijateljima na neizmernom poverenju. Drago mi je što pišem istoriju srpskog karatea i želim da nastavim promociju ovog divnog sporta, rekla je Emilija.

Podsetimo, Emilija Antanasijević (20) se karateom bavi 14 godina, poslednjih pet godina nastupa za Crvenu zvezdu koja ju je odabrala za najbolju juniorku sportskog društva na proslavi 77. rođendana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter