Izvor: Novosti
13.02.2024 u 18:28
0

SRBIJA PORAŽENA OD HRVATSKE: Delfini pali u vaterpolo klasiku

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva 2024 koje se održava u Dohi nakon što je, posle prave drame, izgubila od Hrvatske.

Bili su željni „delfini“ da se revanširaju ovom rivalu za poraze i na šampionatu planete 2022. u Budimpešti, u četvrtfinalu sa 12:14, a i za isti takav ishod u grupnoj fazi Olimpijskih igara u Tokiju, mada je sadašnja ekipa Srbije drastično različita od tadašnje.

Ali, želja je isprva bila jedno, a forma suparnika nešto drugo. Srbi, uz tri dana odmora zbog ranije izborenog četvrtfinala, nešto „sporije“ su ušli u ovaj meč, a ekipa naspram nje, raspucana posle baraža/osmine finala, a i sa nedavnim učešćem u finalu Evropskog prvenstva, bolje je otvorila meč.

Naročito se to odnosilo na brojčano bolje situacije, kao i kontranapade, pa je semafor rano pokazao 1:3, u korist Hrvatske. A onda se desilo buđenje naših vaterpolista.

Printscreen/Twitter/@total_waterpolo

Nemanja Vico, Sava Ranđelović i Strahinja Rašović pobrinuli su se za izjednačenje na 4:4, dok se na drugoj strani terena razigrao Rus koji je prešao da igra za Hrvate, Konstanin Harkov, da bi potom kapiten „delfina“, Nikola Jakšić, preuzeo konce igre u svoje ruke i sa svoja dva pogotka dodatno pokrenuo srpsku selekciju.

Pa opet, iako su Srbi poveli i sa dva razlike, tih 7:5 nije obeshrabrilo suparnika, koji je em brzo izjednačio, em dobrom odbranom „nervirao“ rivale. Naročito je ta odbrana bila uspešna u situacijama kada je Srbija imala igrača više, pa je neverica u našoj nacionalnoj selekciji često bila prisutna zbog neiskorišćenih šansi.

Hrvati su, za nijansu bolje odigranom trećom deonicom, u poslednju četvrtinu ušli sa golom prednosti, ali su imali i prednost u činjenici da su čak tri srpska beka, Petar Jakšić, Radomir Drašović i Sava Ranđelović po tri puta bili isključeni pre 28. minuta, odnosno pre poslednja četiri. Kada se na to doda činjenica da je srpski golman Radomir Filipović do tog trenutka imao samo dve odbrane, a njegov kolega Marko Bijač osam, od čega dva penala – Mandiću, pa tri minuta pre završetka utakmice i Strahinji Rašoviću, jasno je sa koliko optimizma su Hrvati ušli u finiš.

A onda im se ukazala idealna prilika da stave tačku na ovu priču. Posle pomenute odbrane Bijača, hrvatska selekcija je u napadu iznudila isključenje Mandića, a posle tajmauta odigrala akciju u kojoj je Rino Burić svojim trećim golom doneo +2, time i najavio kome će pripasti trijumf.

SRBIJA – HRVATSKA UŽIVO: Rat delfina i barakuda, pada odluka ko će u polufinale SP!

Uroš Stevanović, selektor Srbije, pokušao je da na tajmaut osmisli akciju za povratak na gol zaostatka, no sudije su tada pregledale snimak prethodnog napada Srbije, utvrdile da je Dušan Mandić udario laktom svog čuvara, pa je umesto ofanzivnog pokušaja „delfina“ dosuđen penal za Hrvatsku, što je Fatović iskoristio za nedostižnih +3.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter