Izvor: Kurir
13.02.2024 u 18:20
0

SRBIJA – HRVATSKA: Rat delfina i barakuda, pada odluka ko će u polufinale SP!

Vaterpolisti Srbije igraju protiv Hrvatske meč četvrtfinala Svetskog prvenstva u Dohi.

TOK MEČA

Kraj utakmice. Srbija je poražena od Hrvatske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

4. ČETVRTINA: 

8. minut – Biće jako teško u poslednjem minutu…

7. minut – Mandić je pokušao šraubom sa velike udaljenosti, ali pravo u Bijača… A onda i SPORNA SITUACIJA! Brutaliti je za Mandića i on je završio utakmicu! Gledao se VAR – o ovome će se pričati u narednom periodu! Lukić je precizan na naš tim (12:15).

6. minut – Delfini se muče sa postignu pogodak… Hrvatska stekla solidnu prednost na dva minuta do kraja meča (12:14).

5. minut – Žuvela pravi faul, isključen je treći put na meču i neće se više vraćati u igru: PETERAC ZA SRBIJU! Hrvatski golman brani peterac Rašoviću!

4. minut – Hrvatska precizna – Filipović ne može da zaustavi šuteve Fatovića (12:13).

3. minut – Mandić u pravom trenutku – sjajna blokada, a onda pogađa Strahinja Rašović (12:12).

2. minut – Opet Žuvela! (11:12).

1. minut – Igra se 5 na 5 – isključenje na obe strane! Faul Hrvatske i sada je 5 na 4! Rašović pogađa (11:11).

3. ČETVRTINA:

8. minut – Hrvatski golman brani i neodbranjivo! Naši momci se muče sa postignu gol.

7. minut – Konačno gol za Srbiju – Vico (10:10).

6. minut – Peterac za Srbiju – Mandić nije siguran ovog puta, golman brani ovaj munjeviti udarac.

5. minut – Ubović je fauliran, „barakude“ sa igračem manje, a onda su sudije svirale i „dva metra“, lopta je za Hrvatsku. Uroš Stevanović sada traži tajm-aut.

4. minut – Šta su naumili, to su spromevli u delo – Žuvela iskoristio kašnjenje u bloku naše odbrane (9:10).

3. minut – Na scenu su stupili – golmani! Upisuju se odbrane… Ivica Tucak uzima tajm-aut.

2. minut – Ni u drugom minutu nije bilo pogodaka…

1. minut – Čvrste odbrane na obe strane na početku drugog poluvremena.

2. ČETVRTINA:

8. minut – Imamo igrača više i peterac! Dušan Mandić je siguran (9:8). Izlokiran prvi napad Hrvatske, branimo se sa igračem manje, još 10 sekuni do kraja, i pogađaju! Bulić postiže pogodak (9:9).

7. minut – Ubović postiže još jedan gol, i „delfini“ su opet u prednosti (8:7). Franko Lazić donosi još jedno izjednačenje na meču (8:8).

6. minut – Hrvatska u seriji – izjednačenje! (7:7).

5. minut – Fatović prcizan – smanjuje prednost „delfina“ (7:6).

4. minut – Opet imamo igrača više, ali Ubović pogađa prečku! Ali Jakšić popravlja stavr (7:5).

3. minut – Vukićević je loše dodao loptu svom centru, lopta završava kod Luke Lončara koji je siguran (5:5). Sa druge strane Nikola Jakšić preuzima odgovornost i zatresao je mrežu „barakuda“ (6:5).

2. minut – Đorđe Vučinić dovodi „delfine“ u prvo vođstvo na meču (5:4).

1. minut – Serija promašaja na obe strane!

1. ČETVRTINA:

8. minut – Strahinja Rašović poravnava rezultat na nekoliko sekundi do kraja prve deonice (4:4).

7. minut – Propao napad Srbije. Sledi pokušaj hrvatskih vaterpolista, isključen je Mandić, ali „barakude“ ne koriste tu prednost.

6. minut – Nemanja Vico! (2:3) Opet imamo igrača više posle faula nad Vicom, Ranđelović koristi tu prednost (3:3) i pogađa. Sa druge strane Harkov opet precizan u kontri… (3:4)

5. minut – Hrvatska napada, odličan blok Mandića, a onda i „izbacuje“ na 20 sekundi igrača. Sa igračem više pokušava Drašović, ali pogađa stativu! Usledila je brza kontra i Harkov uvećava prednost rivala (1:3).

4. minut – Peterac za Hrvatsku – Vrlić je precizan (1:2).

3. minut – Rašović je pokušao, ali golman „barkuda“ brani ovaj uadrac. Iz sledećeg nadapa „delfini“ poravnavaju rezultat – bomba Dušana Mandića!

2. minut – Žuvela postiže prvi gol na ovom meču – Hrvatska je iskoristila igrača više i došla u prednost!

1. minut – Prvi napad imaju „barakude“…

UOČI MEČA

Klasik svetskog vaterpola, nakon što su obe ekipe izborile olimpijsku vizu, doneće odluku o tome ko će u borbu za medalje, odnosno u polufinale protiv Mađara ili Francuza.

-Hrvatska je ekipa vrhunskih pojedinaca koji se odlično poznaju. Jaka je svaka linija golman Bijač, jaki centri, odični šuteri. Najvažnija je odbrana, zajednička požrtvovanost u svakom momentu. Nema sumnje da nas čeka teška utakmica, ali ćemo sigurno učiniti sve da pobedimo i odemo u polufinale- istakao je u najavi meča srpski reprezentativac Đorđe Vučinić.

Printscreen/Twitter/@total_waterpolo

Svaki susret „delfina“ i „barakuda“ je priča za sebe, a rival je trenutno vodi 3:2 kada su mečevi na Svetskom prvenstvu u pitanju.

Selektor vaterpolista Hrvatske, Ivica Tucak je biranim rečima govorio o reprezentaciji Srbije uoči ovog susreta i naglasio da njegovi igraču treba maksimalno ozbiljno da pristupe ovom duelu.

NBA ZVEZDA UTUČENA NAKON SAHRANE DEJANA MILOJEVIĆA: Smogao snage da kaže samo jedno

-Ne treba mnogo trošiti reči o rivalu, bez obzira što od Olimpijskih igara u Tokiju nisu osvojili medalju. Srbija je vaterpolo velesila i uvek imam sjajnu reprezentaciju. Što se nas tiče mi smo, verujem u energetskom pogledu spremni, mada nas je Evropsko prvenstvo ‘izmasakriralo’, kako fizički, tako i psihilki, ali ne treba se sada na to vraćati. Mislim da smo se odmorili, da su igrači spremni i svesni što nas čeka- rekao je Tucak.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter