Izvor: happy
17.02.2024 u 09:26
1

IZGUBIO SAM LITRE KRVI, SAMO SU ME ZAŠILI: Boriša Simanić otkrio sve DETALJE jezivog dana, evo kada se VRAĆA

Svetsko prvenstvo u Manili pamtićemo po srebru koje su srpski košarkaši osvojili, ali i po stravičnoj povredi Boriše Simanića

Boriša Simanić je za „El Periodico de Aragon“ govorio o povredi koju je doživeo na Svetskom prvenstvu u Manili prošlog leta. On je u utakmici Srbija – Južni Sudan dobio udarac, posle kojeg je hospitalizovan, a potom i operisan. Odstranjen mu je bubreg, ali ono što je najvažnije je da je Simanić sada dobro i da će uskoro početi da trenira.

Svetsko prvenstvo u Manili pamtićemo po srebru koje su srpski košarkaši osvojili, ali i po stravičnoj povredi Boriše Simanića koji je u utakmici protiv Južnog Sudana zadobio udarac, posle kojeg je hospitalizovan, a potom i operisan.

Simaniću je odstranjen bubreg, a tokom čitavog šampionata u Manili, najbolji košarkaši Srbije su igrali za svog druga koji je filipinske dane proveo u bolnici. Pola godine posle stravišne povrede, Simanić je za „El Periodico de Aragon“ govorio o događanjima za Prvenstva sveta.

Sećam se… Neverovatan bol, kao da su me nožem uboli. Od tog momenta sam postao veoma zabrinut. Posle pet minuta sam otišao u kupatilo i video da krvarim. Tada sam shvatio koliko je sve ozbiljno. Odatle sam otišao direktno u bolnicu, gde su uradili testove i videli da moraju hitno da me operišu.

Simaniću nije bilo potrebno postavljati pitanja, već je u dahu nastavio:

– Probudio sam se iz anestezije bez saznanja da sam ostao bez bubrega. Prvo sam izgubio 2,5 litre krvi. Videli su da moraju da me operišu. Prvo nisu razmatrali o vađenju bubrega, samo su ga zašili. Ali tečnost je nastavila da curi i morali su ponovo da me operišu, ovoga puta da ga potpuno izvade.

Košarkaš Južnog Sudana Nuni Omot, koji je povredio Simanića, odmah se izvinio srpskom košarkašu:

– Izvinio se i postavio je poruku na društvenim medijima. Ali od tada nismo bili u kontaktu.

Kao što su već nekoliko puta isticali svi članovi srpske ekspedicije iz Manile, doktor Gaga Radovanović imao je ključnu ulogu dok Simanić nije bio hospitalizovan. Za brigu i pomoć, Boriša će mu biti doživotno zahvalan:

– Mislio sam da je u pitanju udarac kao i svaki drugi, iako me je ostavio bez daha na nekoliko sekundi. Ali kada sam video svu krv, mnogo sam se uplašio. Tada je doktor reprezentacije video moje stanje i hitno me prebacio u bolnicu.

Istakao je Simanić da nikada nije gubio veru da će sve biti dobro i da će se nakon operacije i odstranjivanja bubrega i dalje baviti košarkom.

– Nikada nisam ni posumnjao da se neću baviti košarkom, jer čim su me operisali, pitao sam doktora koliko ću odsustvovati. Rekao mi je da ću tri meseca morati dobro da zalečim ranu. Sve je to produženo jer je krvna slika morala da se vrati u normalu. Verujem da ću se vratiti mnogo bolji, jer je ovo učinilo da sazrim, da ojačam psihički. Sada mi nisu važne neke situacije na koje sam ranije obraćao pažnju, cenim male, svakodnevne stvari. Jednostavno, sada mogu da pružim najbolje. Sada su dešavanja koja nas inače čine nervoznima ili ljutima, za mene nebitna. Zdravlje cenim više od svega.

On bi trebalo brzo da se vrati na teren.

– Sjajno se osećam! Prošlo je pet meseci od povrede. Nadam se da ću uskoro početi da treniram, čim mi doktori daju zeleno svetlo. Ako bude tako, počeću da treniram, iako se možda neću vratiti na teren do sledeće sezone – zaključio je Boriša Simanić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “IZGUBIO SAM LITRE KRVI, SAMO SU ME ZAŠILI: Boriša Simanić otkrio sve DETALJE jezivog dana, evo kada se VRAĆA”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter