Izvor: Politika
10.05.2024 u 16:50
0

DA BUDEMO JEDNO, NE MOŽE NAM NIKO NIŠTA: SIJARTO saopštio da SRBIJA i MAĐARSKA kreću u izgradnju nečeg velelpnog, evo šta je u pitanju

Sijarto: Srbija i Mađarska grade najmoderniji granični prelaz u Evropi

Mađarska i Srbija grade najmoderniji, najveći, najbezbedniji i najbrži granični prelaz u Evropi, izjavio je šef mađarske diplomatije Peter Sijarto.

„Putni prelaz Reske (Horgoš 2) je izuzetno prometan. Svi smo upoznati sa slikama dugih kolona kamiona i automobila. Ne želimo da to bude slučaj u budućnosti“, rekao je on.

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA OČITAO BUKVICU ANTISRBIMA: „Da nije VUČIĆA, Srbija bi bila svedena na Beogradski pašaluk“

Sijarto je najavio da će srpski i kineski partneri razmotriti kako da u što kraćem roku izgrade naftovod između Mađarske i Srbije, sa ciljem da se pojača sigurnost snabdevanja energentima dve zemlje i celog regiona, prenosi MTI.

Istakao je da je poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Budimpešti od istorijskog značaja, kao i da je razgovor između mađarskog premijera Viktora Orbana i kineskog lidera bio “izuzetno uspešan“.

Sijarto je naglasio da će Mađarska i Kina nastaviti da sarađuju po pitanju razvoja veza između Istoka i Zapada, kao i da će se saradnja dve zemlje proširiti na nuklearnu energiju

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter