Izvor: Alo.rs
04.07.2023 u 15:08
0

VUKAŠIN PEKOVIĆ predstavljao Srbiju na Olimpijskoj nedelji esporta

Jedinog predstavnika imali smo u oficijalnoj igri GRAN TURISMO 7

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) je predstavio po prvi put Olympic Esports Series 2023.

MOK je našao kompromis koji je naišao na odobrenje zajednice da se elektronski sportovi uključe u popis disciplina na Olympic Virtual Series.

RUKOMETAŠICE SRBIJE u trećem šeširu uoči žreba za SP

Virtuelna takmičenja su održana u 10 disciplina kao što je biciklizam, tenis, streličarstvo i ples.

Gran Turismo, koji je malo poznatiji od konkurencije, imao najveću esports publiku od predstavljenih disciplina.

U 2021. godini Olympic Esports Week se igrao u Tokiju, a sada je Olympic Series održan u periodu od 22. do 25. juna u “Suntec Convention & Exhibition Centre” u Singapuru.

Ove godine igrači iz Srbije dobili su novu priliku da predstave državu u najboljem svetlu kao srpski olimpijski predstavnik na Olympic Esports Series.

Nakon nacionalnih kvalifikacija u aprilu u organizaciji Evolution Racing Tima u Sim Master Centru, oprobalo se preko 60 takmičara od kojih su se izdvojili samo najbrži.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @mr_pekovic_official

Za prvo mesto u nacionalnim kvalifikacijama izborio se Vukašin Peković, mladi ambiciozni vozač i jedan od prvih članova EVO racing kluba. Vukašin je zabeležio 15-to vreme od 1’16.058 po krugu u kvalifikacijama u Singapuru i nije uspeo da se plasira u najboljih 12 na svetu. Olimpijsko zlato je osvojio Kilijan Drumont iz Francuske, drugo mesto Britanac Vil Mudrok dok je treći bio Angel Inostroza iz Čilea.

Vukačina je Rođen u Beogradu 2003 godine, student Ekonomije i veliki zaljubljenik u auto moto sport. Od 2019 godine se bavi profesionalno SIM rejsingom i borio se sa velikim svetskim imenima na digitalnim platformama i turnirima po svetu.

Vukašin je 2020. godine zauzeo 91 mesto na svetskim F1 kvalifikacijama. Peković je važan deo tima Evolution Racing, koji se takođe takmiči u F1 seriji, kao i u GT takmičenjima na profesionalnom nivou i na svetskoj sceni. Ceo Evolution Team je bio iza ovog mladog talenta i radio na njegovom usavršavanju, kako bi ostvario što bolji rezultat na Olympic Esports Series 2023.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter