Izvor: sk
24.05.2024 u 20:25
0

PANATENAIKOS PRVI FINALISTA EVROLIGE: Fener pao u paklu Berlina, za prvo finale Grka od 2011

Košarkaši Panatinaikosa plasirali su se u finale Evrolige pošto su u prvom meču završnog turnira u berlinskoj „Uber areni“ savladali Fenerbahče rezultatom 73:57.

 

Ekipa iz Atine je prvi put od 2011. obezbedila mesto u borbi za trofej, a rivala će saznati posle duela Real Madrid – Olimpijakos koji od 21:15 časova možete da gledate na Sport Klubu 1.

PAO je šest puta bio šampion Evrope, a jedini poraz u odlučujućim utakmicama doživeli su 2001. od Makabija. Fener je ostao na titulu osvojenoj 2017.

Ekipa Ergina Atamana sjajno je počela duel u prestonici Nemačke i u 5. minutu vodila je sa 12:0 uz po trojku Kendrika Nana i Džerijana Granta, ali očekivala se reakcija Fenerbahčea.

Najbolji igrač tima iz Istanbula Najdžer Hejs Dejvis postigao je prva četiri poena za svoj tim, uspeo je Fener posle troke Sertača Šanslija da smanji na 18:11, međutim, Panatinaikos je imao odgovor na sve zamisli litvanskog trenera. Nijedan od timova nije „umirao“ u lepoti, odbrane su prednjačile, a od atraktivnih poteza izdvojile su se blokade Kostasa Adetokumba i Matijasa Lesora, kao i zakucavanje francuskog centra.

Duelu je prethodila tuča navijača ispred dvorane.

Ipak, završnica prvog poluvremena pripala je Jasikevičijusovom timu uz odličnu rolu Marka Gudurića. Srpski košarkaš je početkom druge četvrtine dobio drugi ličnu grešku, ali je pametnom igrom držao svoj tim u igri. Turska ekipa je serijom 7:2 finiširala prvih 20 minuta i na odmor je otišla sa samo dva poena minusa – 38:36.

Nan je sa 8 poena predvodio PAO, a Lesor i Grigonis su dodali po 6. na drugoj strani Hejs Dejvis je bio najefikasniji sa 12 poena, a Gudurić je upisao 7 uz 2 asistencije.

Trojka Nejta Sestine, pa koš Tajlera Dorsija u kontri za seriju 5:0 i Fenerbahče se u 27. minutu približio na samo pola koša – 51:50.

Tim iz Istanbula u preostala tri i po minuta treće četvrtine nije postigao koš, a trojka Panajotisa Kalaicakisa na šest sekudni pre kraja tog perioda donela je Atinjanima solidnih plus 6 (56:50).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter