Izvor: happybsc
24.05.2024 u 19:00
0

SUPERLIGA SRBIJE: Partizan se žestoko namučio protiv Mege i poveo u polufinalu

Košarkaši Partizana pobedili su Megu sa 82:72 u prvom meču polufinala košarkaške Superlige Srbije.

Crno-beli su kao domaćini napravili prvi, od dva koraka, potrebna za finale domaćeg prvenstva u meču gde je pobednik bio poznat tek u poslednjih pet minuta.

 

Mega je dotle „skupo prodavala kožu“, mučila je odbranu Partizana u kom je blistao jedino Uroš Trifunović tokom čitave utakmice.

Mateuš Ponitka je bio „iks“ faktor u prvom poluvremenu kada je trebalo da se odigra dobra odbrana, a Alen Smailagić i Kevin Panter su proradili tek u poslednjoj deonici kada je definitivno slomljen otpor gostiju u Beogradskoj areni.

Najefikasniji je kod pobednika bio Uroš Trifunović sa 23 poena, Kevin Panter je imao 15, a Aleksa Avramović 16. Trifunović je imao i 6 skokova, a Avramović 5 asistencija.

U Megi je Nikola Đurišić imao 14 poena, Filip Jović 15, Petar Kovačević 12, a Omerdžan Iljasolu je uz 12 poena imao i 7 asistencija. Isto toliko dodavanja je imao i Đurišić.

Prvo poluvreme nije baš proteklo onako kako je trener Željko Obradović zamišljao. Mega je zaigrala odlučno i samo u prvih nekoliko minuta nije imala rešenja za napad Partizana.

Uroš Trifunović je to iskoristio da brzo ubaci dve trojke, a Partizan da povede sa 8:2.

Činilo se tada da će i Aleksa Avramović preuzeti svoje parče liderskog kolača u izostanku Džejmsa Nanelija jer se i on rano upisao u listu strelaca.

Crno-beli su silovit početak utakmice nastavili i trojkom Alena Smailagića, a kada je za dva pogodio i Bruno Kaboklo, delovalo je da Mega neće imati mnogo prostora za disanje.

Domaćin je pred nekoliko hiljada svojih navijača došao do 14:6 za svega četiri minuta i prednost mu je rasla do trojke Kevina Pantera za 22:11.

Od tog trenutka, Mega je za poslednja dva minuta prve deonice ubacila neverovatnih 11 poena i serijom bez primljenog koša poravnala rezultat.

Raspucao se tada Omerdžan Iljasolu koji je ubacio dve trojke između ostalog, a pomogao mu je Nikola Đurišić.

Druga četvrtina je bila više tesna od prve i nijedna od ekipa nije stvarala osetniju prednost, pa se rezultat uglavnom kretao na klackalici između grešaka, prokockanih kontri i izgubljenih lopti.

Mega se nešto bolje snašla u takvim okolnostima i posle 20 minuta je vodila sa 42:40.

Panter je u tom delu igre dobio tehničku grešku i već je imao tri lične, dok je Trifunović već bio nakupio 15 poena kao najefikasniji u oba tima.

Drugo poluvreme počelo je sa dva strašna poteza na obe strane. Prvo je Avramović pogodio težak šut preko nekoliko ruku, a onda je Jović zakucao preko Bruna Kabokla.

Partizan je upravo trojkama Brazilca i Ledeja do sredine trećeg perioda otišao na 50:46, a Mateuš Ponitka se pojavio kao „iks faktor“, što u odbrani, što u napadu.

Njegovim poenima je Partizan otišao na +6 i videlo se da igrači Mege ostaju bez koncentracije i samopouzdanja.

Recimo, jedna od takvih situacija bila je kad je Jelaviću lopta ispala iz ruku posle promašene trojke Avramovića.

Kao kazna je u tom trenutku stigao flouter Trifunovića i tek onda su „ružičasti“ lepom akcijom prekinuli period veoma loše igre.

Samo nakratko, pošto je Uroš Trifunović uz pomoć fortune ubacio trojku i svoj 20. poen kojim je odveo Partizan na +9, dva i po minuta pre kraja trećeg perioda.

Do kraja tog perioda je Partizan imao i 11 poena prednosti, a malo ko je mogao da nasluti da će posle faula i koša Đurišića na izmaku četvrtine za 63:55 tek krenuti problemi za crno-bele.

Za samo 40 sekundi u četvrtoj četvrtini, Kovačević i Jović su sa dva koša nastavili seriju 7:0 i vratili Megu u igru, iznervirali Obradovića i naterali ga da traži tajm-aut.

On je tražio strpljenje od Pantera koji se nije proslavio izborom šuta na startu te deonice dok je njegov tim imao samo 63:59.

Od tog trenutka krenula je mala rapsodija Pantera i Smailagića, a igrači Mege su ostali bez snage.

Panter je ukrao loptu, isto je uradio i Smailagić, a Avramović je bio najbrži u kontrama i začas je Partizan otišao na 71:61, pa je od sredine poslednjeg perioda pobednik bio poznat i čekao se samo konačan rezultat.

Nije ni završnica prošla bez ikakve drame, pošto je i Zek Ledej dobio tehničku grešku, Mega se malo primakla sa linije bacanja, ali se epilog nije promenio.

Druga utakmica Partizana i Mege se igra u ponedeljak od 20 časova, a domaćin će biti Mega. Pobednik ove serije ide na pobednika serije Crvene zvezde i FMP-a iz Železnika.

 

 


Košarkaši Partizana igraju protiv Mege prvi meč polufinala košarkaške Superlige Srbije.

Crno-beli su domaćini u Beogradskoj areni od 18.30 ekipi koja je u ABA ligi poražena od Crvene zvezde na putu do finala.

Partizan bi da prekine seriju od tri poraza zbog koje je ostao bez titule u regionalnom takmičenju, pa mu je ostala jedino borba za trofej prvaka Srbije.

Prva četvrtina u toku Partizan – Mega 17:11

Dvorana: Beogradska arena; Gledalaca: oko 5.000; Sudije: Juras, Jevtović, Prpa

Partizan: Smit, Ledej, Drezgić, Avramović, Panter, Smailagić, Jaramaz, Dimitrijević, Trifunović, Ponitka, Kaboklo; Trener: Željko Obradović.

Mega: Filips, Milijašević, Jelavić, Marković, Popović, Ilijasoglu, Đurišić, Kovačević, Petrović, Jović, Mušicki, Malovec; Trener: Marko Barać.

Prva četvrtina u toku Partizan – Mega 17:11

20:17

38′ Mega se opet vraća, i Ledej dobio tehničku

Jelavić i Đurišić su za kratko vreme naređali tri penala, Avramović je ubacio dvojku, a Đurišić još dva bacanja. Zek Ledej je dobio tehničku, Iljasolu je ubacio trojku za minus 5, ali je Trifunović opet tu kada treba da se „izmisle“ poeni za Partizan – 76:69 za crno-bele.

20:09

36′ Partizan se odlepio i hita ka pobedi

Koš Avramovića u kontri posle ukradene lopte Pantera, krade potom i Smailagić, a Panter poentira i Partizan lomi meč u ovim trenucima. Ništa ne mogu da urade igrači Mege. Trifunović je lako obišao Markovića i iznudio faul za dva penala – 72:61 za Partizan.

20:04

34′ Zbog ovoga je Panter kapiten

Ukrao je loptu Panter posle koje je Avramović iz proigravanja i prodora pogodio za dva. Zato Marko Barać traži čvršću igru na Panteru, pošto je i on tražio pauzu. Partizan ima 69:61. Trifunović nije pogodio trojku, dok je Jović izgubio loptu.

20:01

32′ Panter iz greške u „herojski“ šut

Kapiten Partizana je bio polovičan sa linije penala, onda je odbrana njegovog tima pukla, pa je Jović zakucao, a onda je Kevin uspeo da se izvuče u ugao i ostane sam za lagan šut za tri – 67:61 za Partizan.

19:57

31′ Odmah problemi za Partizan!

Tajm-aut je morao da traži Obradović pošto je njegov tim u prva dva napada primio dva koša za 40 sekundi. Tražio je strpljenje od svojih igrača u napadu, dok je Mega preko Kovačevića i Jovića nastavila seriju 7:0 i prenela je iz treće u ovu četvrtinu. Partizan i dalje u prednosti 63:59.

18:57

12′ Mega ne popušta

Dobar početak Partizana, Mega nastavila da uzvraća „udarce“. Smit je dao trojku, a Smailagić bacanje, dok su Marković i Kovačević na drugoj strani vratili egal posle 12 minuta – 26:26.

18:53

10′ Trifinović igra kao veteran, Mega serijom 11:0 poravnala rezultat!

Ubacio je posle driblinga i šut za dva igrač Partizana, ušao je u međuvremenu i Kevin Panter u igru, dok je Iljasolu ubacio šut za tri, a onda Đurišić i pogodak za dva. Nastavio je da „veze“ Iljasolu do kraja četvrtine pa je dvojkom i penalom, a onda i trojkom zaokružio seriju Mege od 11:0. Bilo je 22:11 za Partizan, posle deset minuta je 22:22.

18:41

7′ Trifunović održava prednost Partizana

Promašio je trojku Đurišić, ali je Partizan izgubio dve, tri lopte u nekoliko napada i to se osvetilo jer je Jelavić profitirao iz kontre pogotkom za dva. Uzvratio je trojkom Trifunović da ugasi požar u svom timu – 17:11.

18:38

5′ Igra se brzo, Mega solidno parira

Jović, Đurišić i Malovec trojkom, održavaju priključak za protivničkim timom pošto je u Partizanu i Smailagić pogodio trojku, a upisao se i Kaboklo u strelce – 14:9 za crno-bele.

18:34

2′ Strašan početak Trifunovića!

Dve trojke je ubacio krilni igrač Partizana u prva dva minuta, Avramović je dodao još dva poena, pa Partizan rano stiče prednost od šest poena. Jedine poene Mege za sada je ubacio Jelavić – 8:2 za domaće.

18:15

Obradović o problemima i ambicijama pred polufinale

„Počinjemo Košarkašku ligu Srbije u situaciji koja je previše delikatna što se nas tiče, imamo dosta povređenih igrača i nekih drugih problema. Ali u kojoj god situaciji da se nalazimo uvek je najvažnije da igrači i mi reagujemo na pravi način i da pokažemo sve ono što imamo unutra. Da damo sve od sebe i da igramo najozbiljnije Kosarkašku ligu Srbije, to je jedina želja koju imamo“, rekao je Željko Obradović.

18:15

Trener Mege dobro zna s kim ima posla

„Polufinale domaće lige donosi nam seriju protiv Partizana, tima sa kojim smo igrali nekoliko puta ove sezone i koji vrlo dobro poznajemo. Nakon završetka obaveza u ABA ligi, pokušali smo da integrišemo nekoliko novih mladih igrača na koje ozbiljno računamo. Pred nama je izuzetno težak zadatak na gostujućem terenu, ali daćemo sve od sebe da se pokažemo u dobrom svetlu“, rekao je Marko Barać.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter