Izvor: Informer
23.09.2023 u 07:48
0

PENZIJA U 50-OJ, EVENTUALNO 55-OJ: NOLE NE RAZMIŠLJA O POVLAČENJU – RAZLOG je KRAJNJE LOGIČAN!

Veliki deo novca odlazi na penzije, poručio Novak.

Nakon što je GOAT trku rešio, srpski teniser, Novak Đoković rešen je da popravi situaciju u belom sportu. Pre nekoliko godina je u tandemu sa Vasekom Pospišilom osnovao organizaciju pod nazivom PTPA koja se bavi zaštitom prava igrača. 

Govorio je Novak u prošlosti o brojnim temama, a na red je sada došla i penzija, odnosno, deo novca koji teniseri odvajaju na penziju tokom karijere.

– Znam da veliki deo novca odlazi na penzije igrača i to je nešto što sam oduvek podržavao. Međutim, treba da se podsetimo da su one dostupne tek kada napunite 50 ili 55 godina. Tako da za igrača, kada se on ili ona penzionišu, sa 30 ili 35 godina, treba da čekaju 20 i više godina da bi počeli da dobijaju benefite iz tog dogovora i mislim da je to jedan od primarnih izvora u tenisu – rekao je Novak Đoković.

Nedavno je je teniski svet uzdrmao slučaj Sumita Nagale koji je 156. na ATP listi. Indijski teniser želeo je da okonča karijeru zbog loše finansijske situacije, ali je uz pomoć PTPA priča odjeknula i on je dobio sponzore te će nastaviti sa igrom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter