Izvor: Kurir
03.12.2023 u 13:50
0

PER ASPERA AD ASTRA: Pre samo godinu dana nije mogao ni na turnire bez Novakove pomoći, a sada mu se smeši vrh

Hamadov put do najboljeg mladog igrača sveta! U koroni izgubio 10kg, jedna poruka Đokovića ga šokirala: Šalje Nole glasovnu od minut

Talentovani momak iz Novog Pazara tako je poneo nezvaničnu titulu najboljeg mladog tenisera sveta. Međedović je prvi srpski teniser koji je osvojio prestižni turnir na kome se takmiče igrači do 21 godine.

ENGLEZI ANALIZRALI GRUPU C: Gordi Albion strepi od srpskih napadača

Uz pehar mladi Hamad dobio je i ogromno bogatstvo! Suma koju je dobio, verovali ili ne, premašuje zaradu koju je ostvario u svojoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Naime, Međedović je postavio rekord turnira sa 514.000 dolara novčane nagrade, pošto je trijumfovao u svim mečevima u Džedi. Do učešća na prestižnom „Next gen“ turniru Srbin je ukupno u karijeri zaradio nešto više od 400 hiljada dolara.

Hamad sada mirno može pravi planove za budućnost i uživa u plodovima svog rada, a pre nekoliko godina bilo je pitanje da li će zbog finansijske situaciji uopšte moći da gradi profesionalnu karijeru.

Srećom, veliki Novak Đoković na vreme je prepoznao talenat i priskočio u pomoć. Finansirao je maladog srpskog asa i nije pogrešio…

Tokom cele 2021. godine, sve trenere, kompletna putovanja, hotele, avionske karte, fizioterapeuta, masažere, pripreme na koje su zajedno išli, dinara nismo dali ni za šta. A to nije novac koji je u tom svetu tenisa mali. To je stvarno velika svota. Jedan trener košta puno, pa gdje su kondicioni trener, fizioterapeut, tereni… Zamislite, najbolji na svijetu zove moje dete da idu zajedno na pripreme. Zamislite to! To bi bilo kao da vas Ronaldo ili Mesi zovu i kažu: „Ajmo na fudbal!“ ili „Javi mi se ako ti treba nešto!“ Te stvari u današnjem vremenu deluju malo strane, ali hvala Bogu ima ljudi kojima nije sve novac već gledaju ljudskost„, otrkio je u jednom intervjuu za „Sportal“ Hamadov otac Eldin Međedović.

Sa druge strane, Đoković retko, gotovo nikada, ne priča o pomoći koju pruža mladima. Ali uvek zna da ih pohvali i da im vetar u leđa. Kada je Međedović osvojio prvi čelindžer u karijeri, Nole je igrao četvrto kolo Vimbldona. Pobedio je, a onda je govorio o Međedoviću:

– On zaslužuje ove uspehe svojim radom i zalaganjem u poslednjih godinu i po dana. Hamadova radna etika se puno promenila. On trenira u okviru našeg sistema centra na Dorćolu. Promenio je ishranu, trening, oporavak, pristup treningu i igri, radne navike – i kao što smo mu govorili – sve to će mu dati rezultate, ako je strpljiv, predan i to zaista želi. On je sada zaista pokazao pozitivnu promenu i veliku transformaciju u poslednjem periodu. Što se tiče igre i fizičke spreme – on definitivno zaslužuje da vrlo brzo uđe u top 100. Jednostavno, moraju da se prođu određeni koraci koje usmerava i prati tim stručnjaka oko njega – i za sada sve ide kako treba.

Međedović je član TC Novak, tamo trenira već duže vreme, trenirao je sa Ilijom Bozoljcem, a sada je njegov trener nekada 12. teniser sveta, osvajač Dejvis kupa sa reprezentacijom Srbije, a sada njen selektor i glavni trener na Teniskom centru na Dorćolu, Viktor Troicki.

Ja sam posle Ike počeo saradnju sa Stefanom Roberom, bivšim francuskim igračem, ali jednostavno nije išlo. Nismo se baš najbolje poklopili, mentalitet nam je različit. Jednostavno, kada vam je trener stranac, malo je teže da se uklopite. Makar je to slučaj sa mnom. Trenirao sam sa Viktorom Troickim dok sam u Beogradu, pa smo se dogovorili da mi on bude trener, što mi kažemo „full time“. On ima dosta obaveza na Dorćolu, tamo je glavni trener, pomaže i ostalim teniserima, pa smo se odmah razumeli kada smo se dogovarali da ne može da putuje na sve turnire sa mnom, ali na one najznačajnije će ići. Kada on ne može da putuje, onda sa mnom ide Ivan Bjelica, takođe trener iz TC Novak – objašnjava Međedović.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter