Izvor: BSC HAPPY
05.12.2023 u 19:38
0

POSLE MUKE SRBIJA IDE DALJE: Srbija se mučila pa razbila Čile na Svetskom prvenstvu

Rukometašice Srbije savladale su Čile 30:16 u utakmici 3. kola Svetskog prvenstva u Danskoj, Švedskoj i Finskoj, čime su obezbedile prolaz u narednu fazu, gde će odmeriti snage sa Poljskom, Nemačkom i Japanom.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se u drugu fazu Svetskog prvenstva 2023 i to kako je malo ko očekivao. Izabranice selektora Uroša Bregara su u 3. kolu uvodne runde takmičenja pobedile Čile rezultatom, a kako su igrale, na momente se činilo da će apsolutni autsajder prirediti možda i najveću senzaciju na celom šampionatu. Ipak, na kraju su srpske igračice opravdale ulogu favorita i, posle neverovatnih dešavanja na utakmici, kao trećeplasirane iz svoje, E grupe, prošle dalje.

OVDE ĆE BITI SMEŠTENI ORLOVI TOKOM EURA: FSS odabrao bazu Srbije u Nemačkoj

Imajući u vidu da su naše reprezentativke u prva dva kola doživele poraze, veoma tesan od Danske, a onda prilično bolan od Rumunije, u novoformiranoj „grupi 3“ pokušaće da naprave čudo krenuvši ka tome bez ijednog boda. U drugu fazu su se prenosili samo bodovi osvojeni protiv timova koji su se takođe za nju kvalifikovali, pa će Srpkinje „od nule“ ući u mečeve sa Poljskom (prenela dva boda, meč je na programu u četvrtak 7. decembra od 15.30), potom sa Nemačkom (maksimalna četiri boda je prenela, utakmica se ira u subotu od 18) i Japanom (bez bodova na startu druge faze, susret je zakazan za ponedeljak 11. decembar od 15.30).

Što se tiče meča sa Čileankama, naš državni tim je šokirao ovdašnju rukometnu javnost igrom u većem delu susreta s ekipom koja je od Rumunije izgubila sa 19:44, a od Danske sa 11:46.

Jer, posle 15 minuta igre, ne samo da je Srbija bila na neverovatna, svega tri data gola, već je posle četiri promašena zicera, gubila sa 3:4.

Da se nije razigrala Aleksandra Stamenić, koja je sopstvenom serijom od tri pogotka pokrenula Srpkinje, koje punih 13 minuta nisu dale gol, pravo je pitanje u kom pravcu bi se ovaj meč razvijao.

Pa opet, strepnje je bilo još jednom, i to kada su Čileanke sa tri gola u nizu „otvorile“ drugo poluvreme i prišle na 10:9, ali su potom Bregarove izabranice zaigrale koncentrisanije i, ne baš lako, ali uz malo manje muka, opravdale ulogu favorita.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter