Izvor: B92
02.11.2023 u 22:42
0

SAM PROTIV SVIH! Novak ratovao sa celim Parizom i kroz golgotu stigao do četvrtfinala!

Najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Masters turnira u Parizu pobedom nad Holanđaninom Talonom Griksporom.

Đoković se vraški namučio sa sjajnim Griksporom, ali i sa samim sobom, pošto je očigledno da nije bio u najidealnijem fizičkom stanju.

Borio se sa teškim nogama i umorom, zbog kog su mnogi favoriti u Parizu ispali ili odustali u ranoj fazi turnira.

Ali, Đoković nije taj tip. On ne odustaje i uvek, čak i u 37. godini života, ide do krajnjih granica i bez kalkulacija. I pobeđuje!

Zato je, između ostalog, najbolji teniser svih vremena.

Krenulo je sjajno, brejkom za ekspresnih 3:0, pa 4:1, ali se onda mašina ugasila. Grikspor, koji je konstantno pretio, to je iskoristio.

Krenuo je veliki preokret, koji je završen serijom od pet vezanih gemova i osvajanjem seta Holanđanina – 6:4.

Najveću muku je Novak mučio sa drugim servisom, koji je bio ispod 50 odsto realizacije na uzorku celog meča.

SRAMNA PUBLIKA U PARIZU OSETILA NOVAKOV BES: Čudesan meč koji će se pamtiti i pobeda Đokovića za plasman u četvrtfinale

Uz to, često je kasnio na udarce i rad nogu je bio daleko od željenog. Ali, uprkos tome, uspeo je da se konsoliduje.

Čuvao je svoj servis, nije uspevao da ugrozi protivnički i, gem po gem, stigli smo do taj-brejka drugog seta. A, zna se ko je tu „gazda“.

Đoković je poveo sa 5:0 i potom sa 7:2 izjednačio rezultat u setovima.

U odlučujućem delu meća je napravio brejk u petom gemu, ali ga je prepustio u osmom. I to uz svađu sa publikom, koja mu je dobacivala između dva servisa i izazvala duplu servis grešku.

Novak im je uputio aplauz, a onda je dobio zvižduke kompletne dvorane. Oh, kakva greška! Jer, svi znamo kako Đoković tada reaguje.

Budi se srpski inat i već minut ili dva kasnije ponovo je imao brejk u rukama, i to bez izgubljenog poena.

Zatim je usledio i perfektan servis gem za trijumf i plasman u četvrtfinale. Čak 11. put na ovom Mastersu, a osmi put uzastopno.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter