Izvor: Happy BSC Portal/Telegraf.rs
25.11.2023 u 20:51
0

NOLE OTKRIVA DA LI ĆE IGRATI ZA SRBIJU SLEDEĆI PUT: „Daleko je naredna godina, vruća je glava, ali…“

Teniseri su teško podneli ovaj poraz.

Teniska selekcija Srbije je poražena u polufinalu Dejvis kupa od strane selekcije Italije 2:1 u mečevima. Nakon toga su se na konferenciji za medije pojavili Viktor Troicki, Miomir Kecmanović i Novak Đoković da iznesu svoje viđenje ovog meča.

Gotovo sa suzama u očima Miomir Kecmanović je pričao kako je podneo ovaj težak timski poraz, uprkos njegovoj pobedi u singlu.

– Mislim da na nekim delovima meča je bilo da ne znaš šta da uradiš. I jedan i drugi su igrali veoma dobro, bilo je jako teško pronaći rešenja za njihovu igru. Nije moglo da ode na našu stranu danas – izneo je svoj utisak Kecmanović.

FOTO TANJUG/ FOTO TSS/bs

Viktor Troicki je izneo svoje viđenje ovog polufinala i dao je podršku svojim teniserima.

– Kao prvo, svakako sam ponosan na ceo tim. Nažalost ni ove godine se nije dalo. Jedna lopta je falila da uđemo u finale. Toliko blizu, ali na kraju gorak ukus jako. Miša fenomenalan meč. Novak odličan meč sa Sinerom, dao sve od sebe, bio nadomak pobede, ali svi znamo da je on najveći heroj Srbije. Da je toliko puta izvukao nemoguće. Prosto on je čovek. Svakome se desi, to je sport. Bili smo jako blizu, nije se dalo, ali verujem u ove momke, glava gore idemo dalje. To je jedino što mogu posle ovakvog meča. Skoro osam sati igre. Sva tri meča su bila izvanredna. Mogu reći da su Italijani bili svežiji. Iako je Siner igrao sa Novakom, posle pobede je bio u boljem momentumu i zaista je neverovatno odigrao dubl. To je sport, to je tenis. Nažalost smo ostali bez finala, ali glava gore – podelio je sa medijima Troicki.

Novak Đoković je nakon ovog ispadanja iz polufinala podsetio narod šta mu znači igranje za nacionalni dres.

– Ne znam, meni je uvek najveće zadovoljstvo i čast da igram za svoju zemlju. Daleko je sledeća godina, vruća je glava. Hvala stručnom štabu i timu što su nas bodrili i napravili izvanrednu atmosferu, svi su se potrudili da daju svoj maksimum. Jedna lopta je falila, ta lopta je bila moja i ja moram da preuzmem odgovornost. Tragičar sam. Razumećeš me da nemam snage sada da rezimiram godinu i da govorim o ciljevima. Čestitke Italiji na prolasku, zaslužili su. Igrali su jako dobro, pogotovo Janik, i u singlu i u dublu, u kojem je jedva promašio nekoliko lopti ceo meč. Kapa dole. Ogormno razočaranje, preuzimam odgovornost, imao sam tri meč lopte, ali to je sport… Kada izgubiš za svoju zemlju, gorak ukus u ustima je još veći – dodao je Novak.

SAMO ŠTO NE ZAPLAČE: Novak Đoković tužan nakon poraza, ne krije emocije

Nakon toga je imao samo reči hvale za svoje protivnike.

– Na ovom nivou, protiv jednog od najboljih igrača na svetu, sve se odigrava jako brzo. Imao sam reli na 0-40, promašio sam neutralnu loptu iz sredine terena. On je potom dobro servirao. Možda sam imao pasing na 30-40, ali dolazio je na mrežu… Bilo je teško pročitati njegov servis. Takođe i u dublu u drugom setu na 0-40, svaka mu čast. Ima jedan od najbržih forhenda na svetu, nisam bio mnogo iznenađen. Znam Janikove kvalitete, ali mislio sam da će malo pasti u dublu… Nije, održao je ekstremno visok nivo. Imao sam mnogo šansi u singlu, ali je pronalazio sjajne servise. Neću o tome da govorim, zvučaće kao izgovor. Treba pružiti ruku protivniku i ići dalje. Teška pilula za progutati. Cele godine sam se pumpao za ovu nedelju, mislima bio u njoj, pokušao da doprinesem, jesam u prvom meču, ali danas nije bilo suđeno – zaključio je Đoković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter