Izvor: Happy BSC Portal/Lat.sputnikportal.rs
19.11.2023 u 10:02
0

OVO JE VAŽNO: Novak igra za još jedan rekord

Novak Đoković će u finalu Završnog mastersa u Torinu igrati protiv Janika Sinera od 18 časova. Igraće za novi trofej, novac i bodove.

Nadasve, igraće za novo ispisivanje istorije i novi, veoma važan rekord. Titulom bi postao jedini sa čak sedam pobeda na ovoj vrsti turnira.

Trenutno Đoković deli rekord sa Rodžerom Federerom. Obojica su po šest puta u karijeri osvajala Završni masters.

Primera radi, Rafael Nadal nije nijednom!

Kako bilo, Novak želi titulu i da se još jednom distancira od Federera i Nadala kao najbolji u istoriji. Želi da ne deli prvu poziciju sa Švajcarcem sa po šest osvojenih Završnih mastersa, već da ih pobedom nad Sinerom jedini ima sedam!

Vreme je za revanš

Đoković je u polufinalu u Torinu ubedljivo savladao Španca Karlosa Alkarasa sa 6:3, 6:2, dok je Siner prethodno nadigrao Rusa Danila Medvedeva 6:3, 6:7 (4:7), 6:1.

Svetski broj 1 i mladi Italijan sastali su su već u grupnoj fazi, kada je Siner slavio posle tri seta velike borbe i prvi put u karijeri savladao Đokovića.

Novak sada ima skor 3:1 protiv Sinera i svakako želi da mu se revanšira za tesan poraz koji je pretrpeo ove sedmice od domaćeg tenisera.

Đoković će, ukoliko pobedi, jedini imati sedam titula, a ujedno će osvojiti i 98. trofej u karijeri. I po tom osnovu juri Rodžera Federera (103), ali i Džimija Konorsa (109).

Printscreen/Instagram/Carlos Alcaraz Garfia

Novak protiv Sinera i publike

Važan aspekat finala biće i atmosfera. Videli smo već Novakove okršaje sa navijačima, a i sam je najavio da u finalu očekuje još naeletrisaniju i luđu atmosferu nego li u prvom meču protiv Italijana. Biće tu svakakvih psiholoških igrica i udara na najboljeg igrača u istoriji.

Novak je bukvalno oduvao Alkarasa u polufinalu. Prepustio mu je samo pet gemova. Nadajmo se da je najbolji tenis ostavio za kraj. Po svom starom dobrom običaju.

Završni masters nije baš na nivou Grend slema, ali zanimljivo je da je Stefanos Cicipas pred početak ovogodišnjeg turnira u Torinu istakao da je međusobna borba najbolje osmorice igrača u datoj godini vrednija od Grend slema. Zanimljivo gledište. I još jedan razlog zašto je važno da Srbin i u tom aspektu pretekne Federera.

ODRADIO JE ODLIČAN POSAO: Evo šta je Đoković dobio pobedom protiv Alkaraza

Sa druge strane, Siner je pobedom nad Holgerom Runeom pomogao Novaku da se nađe u polufinalu i sigurno da Srbin zbog toga gaji određenu dozu poštovanja prema protivniku u finalu.

– Janik igra sjajan tenis. Protiv najboljih igrača na ovom nivou igrati tako… Igrali smo u grupi, bilo je baš naelektrisano. Očekujem da bude i luđe sutra. To je finale. Bio sam u ovoj situaciji mnogo puta, znam šta sledi – rekao je Đoković u najavi finala.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter