Izvor: BSC HAPPY
03.07.2023 u 16:36
0

ĐOKOVIĆ FURIOZNO ZAPOČEO VIMBLDON: Sušio teren, razbio Argentinca i prošao u drugo kolo

Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Vimbldona pošto je u prvom kolu savladao Argentinca Pedra Kaćina sa 3:0 u setovima. Po setovima je bilo 6:3, 6:3, 7:6 (7:4). Dešavanja sa Centralnog terena kompleksa u Londonu mogli ste da pratite uživo uz naš portal.

Đoković – Kaćin 6:3, 6:3, 7:6

5:5 Od 0:30, do osvojenog gema! Hrabro je Argentinac igrao u ovom gemu, rizikovao sa drop-šotom, ali mu se na kraju isplatilo. Produžio je meč.

5:4 Đoković na samo jednom gemu od plasmana u drugo kolo Vimbldona! Argentinac će u narednom gemu servirati za opstanak na turniru na kome se ove godine našao prvi put u karijeri

4:4 Više nema sumnje da će ovaj set trajati najduže. Od četvrtog gema nismo videli ni brejk-šansu. Kaćin drži korak, a Novak je u ovom gemu iznenadio jednom prilično lošom procenom. Bio je na lopti Srbin, ali je mislio da će u aut, te je pustio. Ipak, ona je na kraju završila na osnovnoj liniji.

4:3 Đoković opet vodi. U ovom gemu videli smo drugu najdužu razmenu u ovom setu koja se završila odličnim forhend-volejom Novaka nakon drop-šota.

3:3 Natavlja se igra „poen po poen“, svako drži svoj servis u trećem setu, Kaćin nastavlja da niže asove i dolazi do novog izjednačenja

3:2 Đoković siguran! Srbin nastavlja u svom ritmu

2:2 Ipak nema brejka ni u ovom gemu! Đoković je imao šansu koju mu je Argentinac poklonio lošim slajs-bekhendom, ali je potom uspeo da se „iskupi“ dobrim servisom u dalji ugao. Na kraju, asom stavlja tačku i na ovaj gem.

2:1 Đoković odlazi na pauzu sa novim vođstvom. Moraće Kaćin ozbiljno da se potrudi ukoliko želi da oteža posao Srbinu koji sada sigurno hita ka drugom kolu Vimbldona.

1:1 Ne da se Kaćin! Sjajan drugi gem na početku trećeg set u kome smo videli i najduža razmenu. Ona se završila greškom Argentinca koja je Đokoviću donela brejk šansu. Ipak, „razgoropadio“ se Kaćin, pogodio smeč iz skoka, a potom i servisom u „t“ liniju obezbedio popularni „djus“. Poslednji poen je bio najatraktivniji, Novak je stigao nemoguć dop-šot, pa se i „upleo“ u mrežu te je Kaćin došao do izjednačenja.

Tanjug/AP Photo/Kin Cheung


1:0
 Pedro Kaćini na startu drugog seta došao je do čak dve brejk lopte! Ipak, Novak je isuviše iskusan da bi ga takva situacija poremetila, vezao je četiri poena i jasno stavio do znanja protivniku da je on taj koji želi da se nađe u drugom kolu!

6:3 Đoković osvaja i drugi set! Moćni riterni Srbina doveli do ogromnog vođstva, Kaćin je potpuno nemoćan – čak i na svom servisu.

5:3 Ponovo gem sa nulom! Kaćin sada servira za opstanak u drugom setu, Novak demonstrira silu

4:3 Kaćin održava svoju šansu u ovom setu. I dalje je na brejk zaostatka, ali je ovog puta siguran na svom servisu.

4:2 Đoković je sjajnim servisima dobio i treći servis-gem u drugom setu. Videli smo ovde prvu šansu Kaćina da nešto promeni, pošto je u jednom momentu bilo 15:30 zhavaljujući sjajnim riternom Argentinca. Ipak, Novak je „upalio“ svoju mašinu.

3:2 Uz fantastičan ritren je Đoković stekao prednost 15:30, ali je usledilo nekokoliko zanimljivih poena kojima je Kaćin ipak došao do gema.

3:1 Sve ide po planu. Novak još jedan gem dobija ubedljivo. Ne ostavlja nikakvu šansu Kaćinu.

2:1 Odlično servira Argentinac, pa lako dolazi do poena. Sa nulom je i on dobio ovaj gem.

2:0 Rutinski potvrđuje brejk aktuelni šampion. Razigrao se Novak, nije rivalu prepustio ni poen u ovom gemu.

1:0 BREJK ĐOKOVIĆA! Dobrim riternom je Novak došao odmah do brejk lopte, ali se izvukao Argentinac. Uz as je osujetio još jednu šansu Đokovića da mu oduzme servis. Ipak, Srbin je na kraju napravio brejk, pošto je Pedro napravio novu grešku.

16:10 Puza traje 50 minuta… Teren se i dalje suši.

Tanjug/AP Photo/Kin Cheung


6:3
SET ĐOKOVIĆ! Uplašila je Novaka kiša u ovom gemu, pa je razgovarao i sa sudijom. Ipak, uspeo je bez problema da završi posao.

Tanjug/AP Photo/Kin Cheung


5:3
Dve bombe Đokovića uspeo je da ukroti Kaćin, ali treću nije mogao – Novak je stigao do tri vezane brejk lopte. Prvu nije iskoristio, a onda je usledila razmena od 35 udaraca i ponovo je srpski teniser poslao lopticu u aut. Treća je bila sreća – naterao je rivala na grešku.

4:3 Uz servis viner i dva voleja je srpski teniser stigao do 40:0, međutim uspeo je Argentinac da izjednači. Rizikovao je Đoković na servisu, napadao je bekhend rivala, pa je stekao prednost. Grešio je Kaćin pod pritiskom.

3:3 Nije se namučio Kaćin u svom servis gemu, prepustio je Đokoviću samo jedan poen.

Tanjug/AP Photo/Kin Cheung


3:2
Pokazivao je semafor 30:30, ali Pedro nije imao prava rešenja za Novakovu igru. Srbin je stekao prednost, a onda upisao as za kraj gema.

2:2 UZVRAĆA ĐOKOVIĆ! Malo je nedostajalo Kaćinu da potvrdi brejk, imao je 40:15. Međutim, zakasnio je na jednu loptu, a onda ga je Đoković sjajno pročitao. Prebacio je Novak pritisak na rivala, pa odmah uspeo da vrati izgubljeno.

1:2 BREJK KAĆINA! Imao je srpski teniser 40:15, ali je bilo očigledno da mu sunce pravi probleme tokom servisa. Napravio je potom Novak nekoliko grešaka, da bi uz forhend viner Argentinac došao do brejk šanse. Duplu servis grešku napravio je Đoković potom.

1:1 Novak nije iskoristio brejk loptu. Hrabro je Kaćin počeo svoj gem, lako je došao do prvog poena. Međutim, nije pogađao servis u nastavku, pa je Đoković bez većih problema došao do brejk lopte. Kada je bilo najpotrebnije, Argentinac je pogodađao početni udarac, a onda je uz malo sreće došao do gema.

1:0 Izgubio je srpski teniser prvi poen na meču, ali je potom brzo uspostavio kontrolu. Upisao je jedan as, sevnula je onda čuvena bekhend paralela, a potom je izašao na mrežu.

14.30 Igrači su na terenu! Novak Đoković je odlučio da odbranu trona počne servisom.

Čekanju je došao kraj! Vreme je za početak trećeg grend slema ove sezone i pohod našeg Novaka Đokovića ka odbrani trona na Vimbldonu.

Srpski as spreman je za prvu prepreku u liku Argentinca Pedra Kačina sa kojim se nikada do sada nije sastao u karijeri.

Počinje Vimbldon – Đoković „napada“ Federerov rekord

ĐOKOVIĆ – KAČIN (14.30)

12.05 – Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču prvog kola Vimldona između Novaka Đokovića i Pedra Kačina. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Londona.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter