Izvor: Alo.rs
03.07.2023 u 19:10
0

OVO JE HRAM TENISA Emotivan govor Đokovića posle pobede: Uvek se povežem sa dečakom koji je u Srbiji sanjao da osvoji Vimbldon

Novak započeo pohod na osmu titulu na trećem grend slemu u sezoni

Novak Đoković započeo je pohod ka istorijskoj, osmoj, tituli na Vimbldonu pobedom nad Pedrom Kaćinom sa 3:0 (6:3, 6:3, 7:6).

– Bilo je definitivno frustrirajuce dok je publika čekala da izađemo, obojica smo hteli to da uradima, ali bilo je još klizavo, kada je krov otvoren sve se promenilo. Ovo je hram tenisa, sveti gral tenisa, ovo je posebno, svaki put kada izađem, a obično ne izlazim sa peškirom. Bio je čudan osećaj (smeh) – počeo je Đoković.

Novak preti da obori sve rekorde u Londonu i deluje da mu to prija, te je novinarka zaključila da je ovo njegov „drugi dom“.

– Kakav je ovo drugi dom, nema boljeg od Vimbldona po pitanju istorije i tradicije. Kada god se vratim, vrate mi se emocije, povežem se sa mladim dečakom koji je sanjao u Srbiji da osvoji turnir. Nijedan minut ne uzimam zdravo za gotovo, blagosloven sam.

Imao je i nekoliko sjajnih reči za protivnika koji je prikazao sjajnu igru.

– Pedro je dobio aplauz za svoju partiju, pogotovo u trećem setu, servirao je precizno, nije bilo lako napraviti brejk. Išli smo jedna uz drugog do taj-brejka, tada sam uspeo da zatvorim meč. Obično igra najbolji tenis na sporim podlogama, bio je ovo prvi put da smo igrali, trava je drugačija po pitanju stila igre, treba malo više vremena da se adaptiram, idem korak po korak i svaki sledeći meč će nivo meča biti veći – završio je Đoković.

U narednom kolu će igrati protiv Džordana Tompsona koji je savladao Brendona Nakašimu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter