Izvor: BSC Happy
23.10.2023 u 21:39
0

PARTIZAN- MEGA (88:86): Neviđena drama i autokoš u poslednjoj sekundi za totalnu ludnicu, bizaran poraz Partizana

Košarkaši Partizana doživeli su prvi poraz u ABA ligi ove sezone. Bolji od crno-belih su bili košarkaši Mege koji su sasvim zasluženo slavili u Hali sportova Ranko Žeravica rezultatom 88:86 (21:11, 19:18, 29:32, 19:25).

Mega je stigla do druge pobede, dok su crno-beli na 3-1.

Košarkaši Mege savldali su Partizan rezultatom 88:86 autokošem u poslednjoj sekundi Uroša Trifunovića što se retko viđa na košarkaškim terenima.

Vodila je Mega čitav me, u jednom trenutku i sa 20 poena viška, ali je na kraju zamalo prosula sve. Partizan je na krilima Kaminskog i Jaramaza došao do izjednačenja,a Mega je imala poslednji napad. Topić je krenuo na prodor i promašio, a nakon borbe za dkok Trifunoviić ubacio loptu u sopstveni koš koji su sudije nakon gledanja priznale i usledilo je veliko slavlje Mege koja je došla do druge pobede, aPartizan do prvog poraza.

U pobedničkom timu Đurišić je postigao 17 poena, Plavšić 15, a Topić 14.

Kod gostiju Avramović je postigao 26 poena, Kaminski 24, a Naneli 11.

 


 

 

Košarkaši Partizana u okviru četvrtog kola ABA lige gostuju ekipi MEGe u dvorani „Ranko Žeravica“ a crno-beli žele da nastave niz nepobedivosti u ABA ligi i zadrže maksimalan učinka.

Partizanu će ovo biti uvertira u dva meča protiv Crvene zvezde u Evroligii i ABA ligi, dok Mega nakon poraza u prva dva meča i pobede u prethodnom kolu želi da napravi iznenađenje protiv šampiona ABA lige.


Mega – Paartizan

Dvorana: Ranko Žeravica; Sudije: Damir Javor, Sašo Petek, Denis Hadžić

Mega; Paunović. Miljenović, Jelavić, Kobisti, Popović, Iljasoglu, Đurišić, Kovačević, Janković, Plavšić, Topić, Malovec

Partizan: Vukčević, Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Trifunović. Anžiušić, Dozir, Kaminski

Mega – Partizan

POLUVREME Mega – Partizan (21:11, 19:18)

22:05

40′ KRAAAAJ! Bizaran poraz Partizana

Kaminski je posle tajm-auta pogodio za dva, a potom je Jaramaz ukrao loptu i prodorom doneo izjednačenje. Tajm-aut za Megu na 18 sekundi do kraja. Autokoš Trifunovića za poraz od Mege uz zvuk sirene.

22:05

40′ Partizan se čudesno vratio, Mega ima napad za pobedu

Kaminski je posle tajm-auta pogodio za dva, a potom je Jaramaz ukrao loptu i prodorom doneo izjednačenje. Tajm-aut za Megu na 18 sekundi do kraja.

22:01

39′ Partizan u velikom problemu – 86:82

Mega je uproaastila novi napad i kamisnki je posle ofanzivnog skoka doneo izjadnečenje koje je kratko trajalo nakon pogodka Ilajsolua. Partizan je zatim izgubio loptu, a Malovec pogodio dvojku i doveo veliku prednost Mege na malo više od minut pre kraja.

21:58

37′ Potpuna drama, Mega ima veliku šansu nakon grešaka Pantera – 82:80

Sjajno je zakucao Avramović iz prodora, a Partizan zatim dozvolio lake poene. Usledila je luda trojka Avramovića za minus dva. Partizan je sjajno odbranio sledeću akciju. Ipak, izgubio je loptu i dozvolio dva poena Janković u kontri. Usledila je serija grešaka Pantera i peta lična , a Mega je dobila priliku da se odlepi koju nije iskoristila sa dva promašaja i Nalei je vratio na dva r

21:51

34′ Potpuna drama, Partizan propustio šansu za veliki preokret – 78:73

Avramović je ukrao loptu nakon tajm-auta i pogodio za dva, a Mega je ponovo protraćila napad i dala šansu Partizanu da se potpuno vrati. Dozir je promašio i nije iskoristio priliku,a Mega je pogodila koš uz faul,a li nije Plavšić pogodio to bacanje. Kaminski je zatim pogodio trojku iz dotrčavanja. Plavšić je pogodio zatim za dva i odbranio prednost. Usledio je novi promašaj Dozira, ajanković potom pogodio neverovatan šut za dva i naterao Obradovića da traažii tajm-aut.

21:45

32′ Kaminski i Dozir nose Partizan, crno-beli sve bliže preokretu – 72:68

Partizan je otvorio poslednju deonicu promašenom trojkom. Nakon dobre odbrane Dozira, Naneli je u kontri smanjio na sedam razlike. Tada je ponovo sjajno Topić probio i pogodio uz dodatno bacanje koje nije pogodio. Usledilo je zakucavanje Kaminskog i dobra odbrana,a Dozir sjajnom trojkom smanjo razliku na samo četir poena.

21:44

30′ Bura u trećoj deonici i povratak Partizana, biže velike borbe do kraja – 69:61

Avramović je pogodio dva bacanja, a onda je posle jedne odluke sudija usledila tehnička za Obradović. Mega je pogodila dva od tri bacanja za povratak na 11 razlike, a Kaminski uzvratio sa dva bacanja na drugoj strani. Pogrešoio je potom Janković koji je napravio korake, Kaminski pogotkom za dva poena i još približio Partizan. Kada su crno-beli odbranili još jedan napad, usledila je velika prilika, ali je Trifunović promašioo otvorenu trojku, apotom napravio i loš faul za bacanja. Plavšić je pogodio oba. Partizan je nakon sjajne akcije pogodio trojku preko Nanelija, azatim napravio još jedan loš faul. Plavšić je pogodio oba bacanja, a Partizan potom za četiri sekunde,a li je Jaramaz upropastio napad. Biće vatre do kraja.

21:39

29’Kaminski još jednom, njegovih 15 poena – 65:58.

21:37

28′ Kaminski je precizan za dva – 65:56.

21:29

27′ Partizan se sve više vraća, Toopić i Panter po četiri faula – 61:52

Mega je trojkom posle tajm-auta pogodila trojku sjajno odgovorila, a zatim je Avramović fauliran u šutu za tri poena i pogodio je sva tri za povratak na minus 11. Usledio je četvrti faul Topića i problem za Megu. Đurišić je pogodio dva bacanja, aKaminski odgovorio posle ofanzivnog skoka. Partizan jetakoše u problemu zbog 4. lične Pantera. Mega je potom pogodila jedno bacanje, aLedej trojku za povratak na jednocifrenu razliku.

21:21

25′ Sjajni kaminski vraća Partizan, zakuvalo se na Novom Beogradu – 55:44

Pogodio je Ledej samo jedno bacanje, a Topć nastavio da briljira i poenima iz prodora doneo 20 poena razlike. Ledej je konačno pogodio iz igre trojkom Ledeja. Uspeo je Partizan potom da se odbrani i poenima Kaminskog zaustavi seriju Mege. Probao je Topić da trojkom pokrene novi niz, ali je promašio i Kaminski je trojkom uspeo da veže seriju od 8:0 i malo se vrati u igru. Ipak. Đurišič je prezeo odgovornost i novom trojkom zaustavio seriju Partizana. Naneli je odmah odgovorio za dva poena, a nakon dobre odbrane, Kaminski je nastavio svoju seriju za minus 11

21:15

22′ Katastrofa Partizana, raste prednost Mege – 50:31

Mega je odlično otovrila drugo poluvreme poenima Jelavića iz prodora, a Prtizan nastavio sa serijom promašaja. To je Topić iskoristio i pgodio koš uz faul i doneo najveću prednost od 16 poena. Partizan je do privh poena došao preko Kaminskog koji je iskoristio mismeč i iznudo dva bacanja koje je realizovao. Topić je međutim sjajno pronašao Đurišića koji pogodio trojku, a dok je Jaramaz sa druge strane promašio i upao u velik probleme.

20:55

10′ Avramović čuva očajni Partizan, sjajno pooluvreme Mege – 40:29

Poentirala je Mega sa linije slobodnih bacanja, a nakon novog promašaja Partizana, Topić je povećao prednost na 13 razlike. Partizan je nastavio da greši i da gubi lopte, a Jankovi je poenima podigao na maksimalnih 15 razlike. Avramović je zatim prodorom iznudio dva bacanja i pogodio oba,. Nakon dobre odbrane, avramović je uspeo da pogodi uz zvuk sirene i smanji rezultat na 11 poena minusa.

20:49

18′ Mega čuva prednost, veliki problem za Pantera- 35:25

Usledio je po jedan loš napad na obe strane, ali Partizan to nije iskoristio da smanji jer je Panter promašio trojku. Jelvić je na drugoj strani pogodio posle ofanzivnog skoka za plus 12, a odgovorio istom merom Avramović. Usledio je treći faul Pantera i novi problem za Partizan.

20:43

16′ Blickrig Mege za novu glavobolju Obradovića – 33:23

Pogodio je Smailagić dodatno bacanje, ali je usledio novi pad Partizana i serijom 5:0 je domaćin vratio dvocifrenu prednost, pa je morao da reaguje Obradović.

20:38

15′ Probudio se Partizan i smanjio razliku – 28:22

Stao je napad Mege, ali osim trojke Avramovia, Partizan to nije iskoristio i protraćio je tri napada. Tek je Dozir uspeo da posle lepe akcije ponovo spusti razliku na jednocifrenu. Mega je nastavila sa serijom grešaka i to je Partizan kaznio ovoga put apreko Smailagića koji je pogodio koš uz faul i spustio razliku na minus šest.

20:34

12′ Mega i dalje dominira, Partizan nema rešenja – 26:15

Počela je Mega i drugu četvrtinu bolje i serijom 5:0 došla do 15 razlike, ali je usledio brz odgovor Partizana sa četiri poena na krilima dobrih poteza Koprivice.

10 ‘ Sjajna četvrtina Mege, Partizan nikako da se sastavi – 21:11

Đurišić je iznudo faul i pogodio dva bacanja, a Dozir potom promašio čistu trojku. Mega je to umela da kazni jer je Kovačević iznudio dva bacanja i pogodio ih za plus 12. Partizan je imao 15 sekundi za poslednji napad. Miljenović je malim faulom presekao inicijalnu akciju. Usledila je potom lopta za Koprivicu koji je iznudio faul i pogodio oba bacanja. Probao je Topić da za tri sekunde pređe teren i pogodi težak šut, ali nije uspeo.

20:22

9′ Konačno se probudio Partizan i serijoom smanjo zaostatak – 17:9

Nije pomogao tajm-aut, a Mega je otišla na 13 razlike nakon prodora Jelavića. Nije nakon toga ni pogodio ni Avramović, a Nikola Janković je izborio faul za dva slobodna bacanja. Promašio je oba i uhvatio ofanzivni skok, ali mu je Koprivica ukrao loptu da bi Avramović konačno trojkom prekinuo seriju za oduševljenje navijača. Partizan je odbranio i sledeći napad. Avramović je probao da nastavi seriju i promašio je dugu dvojku, ali ga je ispravio Koprivica ofanzivnim skokom.

20:16

7′ Mega razbija Partizan, Obradović poludeo i počeo da urla na igrače 15:4

PVukčević je dv aputaa izblokirao rivale, ali je drugi put lopta bila u siolaznoj putanji, apotom je lošim šutem Naneli pokvario akciju svog tima. Mega je u naredniom napadu čak tri puta dolazila do ofanzivnog skoka ili ukradene lopte pa je uspela da  dođe do koša i faula za najvećih devet razlike. Usledila je nova izgubljena lopta posle greške Pantera,a Mega je to pretvorila u velikih 11 razlike i Obradović je odmah zatražio tajm-aut.

20:09

5′ Serija grešaka Partizana, Naneli zakucavanjem prekinuo loš niz – 8:4

Muči se Partizan napadački i pravi greške, pa je Mega držala šest razlike na krilima Topića i Đurišićaa, tada je Naneli ukrao loptu i zakucao, a potom je usledila dobra odbrana koju je uprskao Vukčević greškom.

20:05

3′ Loš početak Partizanaa, sve promašuju – 4:0

Promašio je Partizan četiri šuta na početku meča, što je Mega kaznila sa 6:0 i Obradović je odmah krenuo sa izmenama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter