Izvor: BSC HAPPY/ALO
15.09.2023 u 19:00
0

DEJVIS KUP: ĐOKOVIĆ – FOKINA 2:0 (6:3, 6:4) Novak pobedio Španca i odveo Srbiju u finale!

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković pobedio je Alehandra Davidoviča Fokinu u drugom kolu Dejvis kupa sa 2:0 u setovima i odveo selekciju Srbije u četvrtfinale.

Srbija – Španija

Novak Đoković – Alehandro Davidovič Fokina 2:0 (6:3, 4:4, u toku je drugi set)

5:4 – Sa nulom! Lavina je krenula i nema zaustavljanja! Vodi Đoković sa 30:0. Fokina zakuvaca u mrežu, pa Srbin ima tri bejk lopte. I to je to! Serviraće za pobedu i plasman u četvrtfinale!

3:4 – Tako je! Pokazao je zube Novak i došao do tri brejk lopte! Jedan poen je samo osvojio Alehandro.

2:4 – Uspeva ipak Đoković. Imao je 30:0, ali je popustio i dozvolio protivniku da izjednači. ipak, dva dobra poena donose novi gem. Mora sad jako!

1:4 – Srbija je u problemu. Fokina je u naletu, sa kojim Đoković ne uspeva da se izbori. Sve mu ide od ruke, pa dolazi do velika tri gema prednosti. Vreme je da se Novak trgne!

1:3 – Ne valja… Pravi Đoković prvu duplu grešku, to je prva i na meču uopšte (30:15). Fokinu ima šansu da oduzme servis Novaku 30:40. I to je u uradio.

1:2 – Brejk ni na vidiku. Gubi prvi poen na svoj servis u ovom meču Fokina (15:30). Napao je i oterao Novaka daleko iza linije, a on je skratio paralelu (15:40). Kao da je izgubio strpljenje, zakucao je loptu u mrežu (30:40), ali je isto uradio i Đoković u sledećem poenu, pa nije mogao da pokuša da mu ugrozi servis.

1:1 – Ma nema problema! Učinilo se da je Đoković u maloj krizi (30:30), ali sa dva dobra pokazuje da nema razloga za brigu.

0:1 – Siguran Španac. Forhend viner, a onda i as. Dobro je otvorio drugi set Fokina. Čisti liniju servisom za prvo vođstvo u meču.

6:3 – Kao podmazano! Srbija vodi u setovima! Španski teniser je besan, tražio je da se otvore makar vrata u dvorani, jer je temperatura 32 stepena, a vlažnost vazduha je preko 60 procenata, pa su uslovi za igru preteški, ispadaju im reketi iz ruku, gotovo da ne mogu da dišu. To sad više smeta Špancu. Novak je u novom gemu imao dva asa i poveo je sa 40:0, a onda je imao šansu na mređi da završi posao, ali je lopticu zakucao u mrežu, verovatno baš zbog toga što nema kontrolu nad reketom zbog vlažnih ruku. Pogađa ugao za kraj! Srbija vodi sa 1:0, jedan set joj nedostaje za plasman u četvrtfinale.

5:3 – Brejk! Đoković je prvi došao do brejk šanse 40:30, ali se zvukao Fokina posle dobrog servisa. Prošetao ga je Novak po terenu, ali je protivnik sve vratio! Uspeo je sve da izdrži i naterao ga da sa mreže lopticu izbaci u aut. Gledamo odličan tenis! Kakva bomba Đokovića na osnovnu liniju za novo izjednačenje, neverovatno riternira, ali ne uspeva još uvek da slomi protivnika. Već je bilo šest izjednačenja. Uspeva da napravi prednost Fokina, svaki put je taj koji povede, ne da mu šansu da dođe do nove brejk lopte, ali ne može ni da veže dva poena. Ima prednost Novak i uspeva!

Đoković je prvi došao do brejk šanse 40:30, ali se zvukao Fokina posle dobrog servisa. Prošetao ga je Novak po terenu, ali je protivnik sve vratio! Uspeo je sve da izdrži i naterao ga da sa mreže lopticu izbaci u aut. Gledamo odličan tenis! Kakva bomba Đokovića na osnovnu liniju za novo izjednačenje, neverovatno riternira, ali ne uspeva još uvek da slomi protivnika. Već je bilo šest izjednačenja.

4:3 – Sjajni Novak! Odličan gem srpskog tenisera. Napadao je, izlazio na mrežu, sa koje je bekend volejem došao do 40:15. Još jedan dobar servis za novo vođstvo.

3:3 – Rutinski. Odservirao je Španac prvi as i odigrao je još jedan dobar gem na svoj servis, tokom mog se nije previše umarao.

3:2 – Srbija opet vodi. Novak je zakucao loptu u mrežu (15:15). Kakav potez Španca! Uspeo je da vrati nemoguće, iz okreta je dohvatio loptu i prebacio je preko mreže, a Đoković je izbacio u aut. As dolazi u pravom trenutku (30:30). I još jeda prolazi! Servirao je brzinom od 207 kilometara na čas Srbin (40:30). Ne prolazi bekend Špancu, novi gem za Srbiju.

2:2 – Napada Španac. Lepo je krenuo španski teniser u drugi poen, ali greši drob-šot, pa je 15:15. Đoković sjajnim forhendom tera protivnika na grešku za 30:15. Nastavlja da napada, izlazi na mrežu i dolazi do novog poena (30:30), a onda je naterao Novaka na grešku i lako je završio posao.

2:1 – Siguran je Đoković u dugim razmenama. Čisti liniju za 40:15. Davidovič-Fokina pokušava da napadne, ali greši. Drugi grem za Srbina.

1:1 – Početno odmeravanje snaga. Novak je izgubio jedan poen u prvom gemu, dok je Fokina bio nepogrešiv na svoj servis.

Đoković i Fokina su se sastali pet puta i Srbin vodi sa 4:1 u pobedama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter