Izvor: Alo.rs
09.10.2023 u 12:42
0

PIKSI SVE POTVRDIO: Selektor otkrio zašto nema Vlahovića, pa poručio, „odvešću ih na EP“

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi govorio je pred važne utakmice koje očekuju našu selekciju

Srbiju očekuje duel sa Mađarima 14. oktobra u Budimpešti, a tri dana kasnije (17. oktobra) dočekuje Crnu Goru u Beogradu.

– Vlahović je otpao sa liste, neće moći da igra. Ima bolove u donjem delu leđa. Imali smo tu informaciju još prošle nedelje. Doktor je pričao i on neće biti na spisku. Lazović je imao problema sa povredom. Slažem se da je dao važan gol, ima i drugih igrača, tu je i Gaćinović. Mora da se sačeka druga prilika – rekao je Stojković.

ŠOK ZA PIKSIJA: Srbija pred mečeve odluke ostala bez napadača

Selektor se osvrnuo na kritike.

Može li Srbija kroz dve sledeće utakmice do EP?

– Daćemo sve od sebe da iz utakmice u utakmicu budemo što bolji. Nemamo dilemu, ulazimo u završnu fazu i finale kvalifikacija i ovo je od neverovatne važnosti za nas – rekao je selektor Stojković.

Selektor je govorio o Dušanu Vlahoviću.

– Razmišljam već mesec dana o ovoj utakmici, sva moja koncentracija je usmerena na taj meč. Da li menja planove ili ne, morate da bude svesni da nijedan fudbaler ne voli kada su mu igrači povređeni. Tako smo imali u Bugarskoj kada su trojica bila povređena što je bilo negativno po nas i to morate da prihvatite na kraju. U ovom trenutku kada Vlahović nije igrao za Juventus naravno da si kao trener zabrinut, pa onda prođe jedna, druga nedelja i shvatiš da ga nemaš. Neće biti poziva drugim igračima i ono što mene raduje je da ćemo imati malo više vremena da radimo na nekim taktičkim stvarima. Kako treba da izgledamo, kako da se ponašamo, tako da iskoristćemo to vreme da se ekipa uigra i da neke principe u taktičkom smislu imamo čistu viziju i poruku kako treba raditi – rekao je Piksi.

Kako na putu do EP?

– Nema previše pametovanja, moramo da osvajamo bodove koji su potrebni za odlazak na Evropsko prvenstvo. Ne bavim se tim kalkulacijama. Ne vidim što bi bilo drugačije – rekao je Piksi i rekao da je najvažniji odraz na terenu i to će nam reći šta smo zaslužili.

Ima šanse da Srbija ovoga puta igra u drugom sistemu.

– Razmišljam, i te kako razmišljam da nešto menjam, da ćemo probati neke taktičke varijante, sisteme, nešto što će doneti dobro našoj reprezentaciji. Da li ćemo promeniti, ne mogu da vam kažem. Na stolu je nekoliko stvari, to nije bitno, najvažnije je šta je u mojoj glavi. Izaći ćemo spremni, to verujte – rekao je Piksi.

Selektor je rekao da će da odvede Srbiju na EP i da je motivisan i da se oseća bolje nego pre mesec dana.

Ristić se vratio u tim.

– Drago mi je zbog Ristića jer se vratio, ja njega cenim mnogo, njegov izostanak iz reprezentacije – znate šta je razlog. Odigrao je osam minuta za godinu dana… Ja bih ga zvao, a vama bi bilo teško objasniti. Meni je drago da je pronašao klub gde igra standardno i to me je navelo da ga pozovem – rekao je Piksi.

Govorio je o lošoj slici koja se stvara.

– S pravom smo kritikovani zbog Katara i to je negativni efekat kasnije, daš ljudima negativne efekta kasnije da to rade… Moraš da budeš psihološki jak da izdržiš sve te napade. Tražiš sledeću šansu da se vratiš na pravi kolosek i to je sada bila Litvanija, pa Crna Gora… Kad je već to tako, to što smo mi navikli javnost da igramo takav fudbal koji svi vole, ovakav ili onakav, sada smo došli do toga da nam je rezultat najvažniji. Više te niko ne pita za igru. Doći do rezultata, moraš opet nešto da prikažeš. Nema toga bez igre. Ti moraš da budeš zaslužan i da se žrtvuješ.

Piksi je otkrio i ko bi mogao u startnih 11.

– Mijat Gaćinović. Ove ostale manje-više sve znam. Mijat je odigrao na visokom nivou, mislim da je već dva-tri puta imao neke povrede. Pre desetak dana sam bio u Atini i gledao sam njegov meč i na licu mesta sam se uverio da je u odličnoj formi i da je što se zdravstvenog stanja – sve u redu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter