Izvor: happybsc
23.09.2023 u 16:00
0

NOVI PORAZ CRVENE ZVEZDE: Ponovo drama i još jedan poraz ekipe Duška Ivanovića ZVEZDA-ŽALGIRIS 84:85

Košarkaši Crvene zvezde igrali su sa ekipom Žalgirisa u drugom pripremnom meču na Kipru pred početak nove sezone. Tok meča mogli ste da pratite uživo sa nama na portalu HAPPYBSC . i u drugom pripremnom meču na Kipru pretrpeli su poraz. Ovoga puta bolji je bio Žalgiris sa 85:84. Prva drama viđena je u ovom meču, a Jago dos Santos je u poslednjim sekundama promašio trojku za pobedu.

Prava drama viđena je na Kipru! Crvena zvezda fanastično je otvorila meč. Preko Marka Simonovića i Majka Tobija crveno-beli nametnuli su svoj ritam, dok je Žalgiris na drugoj strani bio u velikom problemu, pogotovo sa šutevima sa distance.

Učinak sa linije 6,75 za Litvance bio je 0/7, uz to su zabeležili čak tri izgubljene lopte u vrlo kratkom periodu. Šmits je bio glavni tragičar sa 0/3 za tri, dok je Butkevičijus jedini pokušavao da održi svoju ekipu.

Na mali odmor nakon prve deonice Zvezda je otišla sa vođstvom od +7.

Zvezda – Žalgiris

Četvrta četvrtina

84:85 – Lekavičijus je iks-faktor završnice ovog meča! Nova 2+1 situacija u potpunosti realizovana za Litvance. Zvezda ima novi tajm-aut pred možda poslednji napad na ovom meču.

84:81 – Težak šut Meneka, pa porom promašaj Nedovića. Ritam Žalgirisa održava Lekavičijus precizni šutem sa distance, Ivanović saziva tajm-aut, nakonkoga Gedraitis pogađa dvojku.

82:78 – Nakon Butkevičijusovih 2/2 sa linije penala, Nedović upisuje još jednu asistenciju, pošto Hanga pogađa sa linije 6.75

79:76 – Birutis režira novu 2+1 situaciju za Žalgiris! Ipak, u redovima Zvezde se razigrao Nemanja Nedović na obe strane parketa. Četiri vezana poena postiže srpski košarkaš i tera Maskvitisa na novi tajm-aut.

74:73 – Tandem Gedraitis i Tobi donose prvo vođstvo Zvezdi nakon dužeg vremena! Sjajna kombinacija.

72:73 – Rokas Gedraitis vraća Zvezdu na minus jedan! Toliko je malo prostora imao košarkaš Zvezde, ali je nekako uspeo da uspešno realizuje ovaj šut.

69:71 – Neodvić upisuje četvrtu asistenciju! Tobi ostaje sam na šutu i pogađa trojku.

66:71 – Sjajan potez Ilića! Maskvitis je primoran da sazove tajm-aut, Zvezda je na -5.

64:71 – Tobi iz ofanzivnog skoka postiže prve poene za Zvezdu na početku poslednje deonice

Treća četvrtina

62:69 – Kraj treće deonice na Kipru!

60:69 – Ilić se upisao u listu strelaca sa jednim pogođenim penalom, ali je Bolomboj nakon toga zakucao i umanjio prednost Litvanaca. Nedović trojkom nakon izgubljene lopte Žalgirisa vraća Zvezdu u ovaj meč.

67:54 – Ulonovas postiže nove poene, Zvezda već dva napada nema rešenja. Prvo faul u napadu Nedovića, onda i usiljeni šut za tri pred istek vremena.

63:51 – Nova najveća prednost za Litvance. Naz Mitru-Long sa udaljenosti od čak devet metara preko Bolomboja postiže trojku.

48:58 – Prva dvocifrena prednost za Žalgiris! Ivanović je zatražio tajm-aut posle ukradene lopte Butkevičijusa i poenima iz polaganja. Fenomenalnu odbranu igraju Litvanci, a u napadu ih predvode upravo Butkevičijus i Birutis.

51:46 – Konačno! Jago dos Santos pogađa trojku koja i te kako znači crveno-belima u ovim minutima koj esu, bez sumnje, mnogo bolje otvorili Litvanci.

45:39 – Žalgiris je imao spreman odgovor na pogotke Luke Mitrovića. DImša je prvo pogodio trojku, a onda je dosuđen faul nad Birutisom. Isti scenario sa faulom videli smo već u sledećem napadu, a Birutis je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja.

41:39 – Luka Mitrović otvara treću deonicu sa linije penala

Počelo je drugo poluvreme 

37:41 – Završeno je prvo poluvreme! 

33:34 – Preokret Žalgirisa! Šmit sa četiri vezana poena donosi prednost Žalgirisu pred kraj druge deonice. Zvezda sada problemu.

31:30 – Žalgiris na samo posed zaostatka! Četiri poena Evansa, crveno-beli se izgleda nisu probudili nakon tajm-auta.

29:23 – Seriju trojki Litvanaca prekida Gedraitis, a potom je Jago Dos Santos prodorom iznudio dva bacanja i pogodio samo jedno.

25:20 – Klizi lopta prvo Lekavičijusu, a onda i Mitroviću! Sve je dobro uradio Nedović, fantastičnu zamisao je imao, ali Luka gubi loptu pod košem. Kažnjavaju to Litvanci novom trojkom. Ovoga puta je precizan bio Ulanovas.

25:17 – 2/2 sa linije penala za Nedovića. Sa druge strane, prvu trojku za zeleno-bele postiže Menek.

23:14 – Bolomboj poenima iz ofanzivnog skoka otvara drugu deonicu.

Prva četvrtina

21:14 – Završena je prva četvrtina! Uspeli su crveno-beli tokom prve deonice da održe prednost koju su stekli u ranoj fazi meča. Za sada tim Duška Ivanovića izgleda odlično na terenu.

20:12 – Upisuje se i Bolomboj na listu strelaca i to sa linije penala. Održava Zvezda ovu delimično ubedljivu razliku, iako je ona mogla da bude veća da je Hanga pogodio sa distance, odnosno da je Nedoviću prošao „flouter“.

18:12 – Pet poena Butkevičijusa u nizu. Ivanović primoran da sazove tajm-aut.

18:10 – Nakon promašenog zakucavanja Tobija, Žalgiris je iznedrio 2+1 situaciju koju je i iskoristio preko Butkevičijusa.

18:7 – Konačno poeni za Žalgiris! Ovoga puta Hejs! S druge strane, Simonović precizan sa linije 6.75.

15:5 – Kakav prodor Marka Simonovića! Delovalo je da će dodati loptu Tobiju, ali se ipak odlučio na samostalan korak.

13:5 – Impresivan Tobi na startu duela na Kipru! Čak sedam poena Zvezdinog pojačanja uz jednu pogođenu trojku.

9:4 – Sjajna kombinacija crveno-belih za +5. Ne snalazi se Šmits na startu ovog meča, 0/3 sa linije 6.75 za njega.

5:4 – Trojka Tobija za prvo vođstvo Zvezde! Šmits probija dos Santosa na drugoj strani.

2:2 – Prve poene Zvezdi donosi Marko Simonović sa linije penala.

0:2 – Hejs otvara ovaj meč poenima iz reketa. S druge strane, gubi loptu Jago dos Santos, ali srećom nije prošao ovaj napad Litvanaca koji od starta imaju sjajnu rotaciju.

PRE MEČA

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz u dramatičnoj utakmici protiv Makabija na pripremnom turniru na Kipru. Nakon dva produžetka, rezultat je bio na strani Makabija 112:109, a Nemanja Nedović pružio je sjajnu partiju. Postigao je 23 poena i na to upisao još pet asistencija, tri skoka i dve ukradene lopte. Nakon utakmice je podelio svoje utiske o timu Crvene zvezde ove sezone.

– Mislim da ove godine imamo najbolju ekipu u istoriji Crvene zvezde, što dosta govori o našim ambicijama u Evropi, a o domaćim takmičenjima da ne komentarišem – naglasio je Nedović Šabaz Nejpir i Miloš Teodosić nisu na raspolaganju Dušku Ivanoviću zbog lakših povreda, ali početak sezone u Evroligi je 5. oktobra, kada Zvezda dočekuje Asvel.

„Svi će biti na raspolaganju za početak sezone, povrede nisu ozbiljne. Radujemo se povratku svih igrača, jer nam znače za organizaciju igre.“

Nedović je pričao i o svojoj ulozi u timu.

-Ako se ukaže prilika, preuzeću odgovornost. Svestan sam da ove godine imamo iskusnije i dosta dobre igrače na svim pozicijama. Pokušavam da ne silim jer nema potrebe za tim. Ima i drugih igrača koji mogu da kreiraju. Trudim se u odbrani da donesem doprinos, jer će ona da nam donese titule, na koje ciljamo ove godine.”

Prokomentarisao je i poraz od Makabija.

Ovo je najbolja ekipa u istoriji Zvezde“: Nedović najavio pohod na sve trofeje

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter