Izvor: BSC Happy
12.09.2023 u 17:17
0

DEJVIS KUP: Dušan Lajović pobedio je Koreanca Seonga Čana Honga 6:4, 7:6 i doneo prednost Srbiji

Srbija u utorak startuje takmičenje u Dejvis kupu. Prvi protivnik je Južna Koreja.

Na teren će najpre Dušan Lajović koji će igrati protiv Seonga Čana Honga. Nakon njih, snage će odmeriti Laslo Đere i Sunvu Kvon, najbolje rangirani igrači iz obe selekcije koji su u sastavu za ovaj duel.

NADIMAK SELEKTORA: Evo zašto Svetislav Pešić nosi nadimak KARI

Srbija ovaj meč igra bez Novaka Đokovića, koji nije u konkurenciji za prvi duel, ali bi trebalo da se priključi za ključne mečeve protiv Španije i Češke u okviru grupe C. Po najbolja dva tima iz sve četiri grupe obezbediće mesto na Finalnom turniru, koji će se održati u novembru u Malagi.

Srbija – Južna Koreja, Lajović – Kong (6:3,6:6)

17:20

Kraj, pobeda Lajovića

Dušan Lajović pobedio je Korejca Seonga Čana Honga 6:4, 7:6 i doneo prednost Srbiji.

 

17:14

Lajović – Kong 6:6, (taj brejk 7:1), drugi set

Sjajno je Lajović izgradio poen i došao do mini-brejka, a potom i do još jednog i sada vodi sa čak tri poena razlike. Na iskustvo Lajović sada pravi razliku. Ide ka pobedi. Efektno – evo i petog poena, Hong je „na konopcima“. Ovo je prava igra Lajovića.

17:11

Lajović – Kong 6:6, drugi set

Taj-brejk će odlučiti pobednika drugog seta.

17:09

Sat i deset minuta već traje drugi set

Hong opet ima prednost u drugom setu, vodi 6:5, pa će Lajović ponovo servirati za ostanak u setu.

Već 70 minuta traje borba i Srbina i Korejca u drugom setu, nema ni naznake na čiju stranu bi set mogao da prevagne – potpuna neizvesnost.

17:06

Majstorija Lajovića

Ovaj poen obeležio je dosadašnji tok drugog seta.

17:01

Lajović spasio dve set lopte

Bio je na ivici provalije u drugom setu Lajović – Hong je imao dve set lopte n servis našeg tenisera. Ipak, Duci je bio najbolji kad je bilo najvažnije. Dva sjajna udarca, za preokret i novi egal u ovoj borbi – 5:5.
16:53

Kong ima problema za ramenom

Korejac je bio prinuđen da zatraži medicinsku pomoć pred deseti gem drugog seta zbog problema sa povredom ramena. Međutim, problem je saniran.

16:51

Lajović – Kong 4:5, drugi set

Serveri u prethodna dva gema su bili vrlo sigurni i nije bilo prilika za brejk. Hong se sada nalazi pred osvajanjem drugog seta. Lajović će morati da odservira dobro kako bi opstao u drugom setu.

 

16:38

Lajović – Kong 3:4, drugi set

 

 

16:33

Lajović – Kong 3:3, drugi set

 I Hong i Lajović osvajaju svoje gemove. Lajović nešto teže, jer je ponovo bilo izjednačenje u na njegov servis

Za sada nema brejkova u drugom setu. Lajović još uvek nije imao priliku da ugrozi servis Korejca koji je vrlo sigurno ušao u drugi period igre.

 

16:20

Lajović – Kong 1:1, drugi set

Mnogo problema imao je Lajović u svom prvom servis gemu drugog seta. Morao je i da spasava brejk-loptu, a u jednoj situaciji imao je i sreće. Ipak, kad je bilo najpotrebnije, uspevao je da odigra kako treba i da dobije gem na razliku. Ništa u prvom setu nije nagoveštavalo da bi moglo da bude većih problema.

16:06

Lajović – Kong 0:1, drugi set

Počeo je drugi set. Hong je bio vrlo siguran u svom servis gemu dozvolivši srpskom igraču samo jedan poen.

 

16:02

Lajović – Kong 6:4

Lajović je uz manje probleme uspeo da dođe do prvog seta. Suočavao se sa 0:15, potom i sa 15:30 u gemu u kom je servirao za osvajanje seta. Međutim, uspeo je da u ključnim momentima sačuva koncentraciju i da dobije gem na razliku zahvaljujući nekoliko vezanih dobrih poena.

15:52

Fenomenalan volej Lajovića

U ovim trenucima srpski teniser dominira na terenu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter