Izvor: nportal
12.09.2023 u 16:58
0

NADIMAK SELEKTORA: Evo zašto Svetislav Pešić nosi nadimak KARI

Pešić je nadimak dobio u svom rodnom gradu Pirotu, a priča je više nego zanimljiva. Svetislav Pešić je sa svojim sjajnim momcima obradovao naciju osvajanjem srebra na Svetskom prvenstvu u košarci i tako vratio naš basket na sam planetarni vrh.

Iskusni stručnjak je tako ponovo dokazao kakva je trenerska veličina i zapušio mnoga usta koja nisu verovala ni u njega ni u njegov tim. Srpski košarkaši će ponovo biti na balkonu ispred Skupštine, a dok odbrojavamo do veličanstvenog dočeka, evo jedne zanimljivosti.

BORIŠA IZGUBIO 2 LITRA KRVI! Doktor progovorio – digli smo UZBUNU u bolnici!

Svi znaju da je Pešićev nadmak Kari, ali mnogi ne znaju kako ga je dobio.On je napisao knjigu „Moja igra, moj put“, u kojem je opisao zašto nosi baš taj nadimak! Naravno, sve je počelu u njegovom gradu.

Ispred naše porodične kuće u Pirotu, u Novosadskoj ulici, bilo je mesto stalnog okupljanja društva iz kraja. Tu smo kao osnovci pričali razne stvari, anegdote, prepričavali scene iz filmova koje smo gledali u bioskopu. U večernjim satima, svetlo sa bandere činilo je da sve izgleda kao prava scena. Teatar u kom se za najmanju grešku dobijala ni manja ni veća kazna nego – nadimak – pisao Pešić i nastavio:

U to vreme ko nije imao nadimak u Pirotu, taj je bio krajnje sumnjiv. Ja sam svoj zaslužio na „sceni“ u našoj ulici, dok sam prepričavao jedan film u kom je igrao Hari Belafonte. Prekrstio sam ga u Kari i tako sam postao Kari. Tako me i danas zovu prijatelji – otkrio je Pešić u knjizi o karijeri.

Podsetimo, Hari Belafonte je slavno ime američke muzičke i filmske scene.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter