Izvor:
07.05.2024 u 22:24
0

BEZ DLAKE NA JEZIKU: Aleksandar Srećković Kubura objasnio šta je generalni problem pozorišta

glumac Aleksandar Srećković Kubura koji je govorio o svojoj ulozi u predstavi „Mister Dolar“ u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Srećković je rekao da je reditelj Miloš Lolić imao hrabrosti da pokaže Branislava Nušića koji govori da je „elita tog, a u predstavi ovog vremena izuzetno fokusirana na materijalne pozicije“.

Prema njegovim rečima, Lolić je vrlo talentovan i neobičan reditelj, sa kojim je prvi put radio, a u predstavi „Mister Dolar“ je hteo da ukaže na pogrešno gledište da materijalne vrednosti određuju ljudske.

„Tekst je izuzetno direktan, bez zadrške. Pokazuje misao da je takozvana elita formirana samo na materijalnim dobrima. U predstavi smo direktno potencirali da je današnja eltita formirana isključivo na materijalnim vrednostima“, ocenio je glumac.

Primetivši da je Lolić avangardan reditelj, Srećković je dodao da „jasno vidi vreme u kome živimo i ima hrabrost da ga prikaže u pozorištu“.

„Generalni problem pozorišta je što nema mnogo ljudi koji imaju hrabrost da vreme u kome živimo i sve probleme pokaže u pozorištu, na dobar, dramski, pozorišni način“, primetio je Srećković.

Prema njegovim rečima, „Lolić je dosta hrabar u tome da otvoreno prikaže ono što vidi kao problem današnjeg društva, a Nušić je dobar da se iskoristi za takvu primenu“.

Srećković je naglasio da je Lolić uspeo da književno delo „Mister Dolar“ „vrlo dobro pretoči u današnje vreme i jasno pokaže, pre svega mlađoj generaciji, ispraznost i besmisao društva“.

„Lolić kroz rejv, klub, klabing odnos prema situaciji u kojoj se likovi nalaze, opominje mlađu generaciju da treba da shvate da materijalno apsolutno ne predstavlja nikakvu vrednost u odnosu na to ko je kakav čovek“, rekao je Srećković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter