Izvor: Kurir
18.04.2024 u 08:25
0

ZAR VAS NIJE SRAMOTA BAR MALO?! Bestidno napadali Srbina, sada će morati da se POKRIJU UŠIMA: „Lažni MVP“ kao BELI MEDVED

Već odavno nije tajna da najbolji košarkaš na planeti Nikola Jokić najmanje poštavan MVP u istoriji NBA lige i da ima skandalozan tretman kod američkih sudija.

Protivnici ne biraju sredstva da ga zaustave. Grebu ga, štipaju, mučki udaraju, a sudije uglavnom okreću glavu i sve to tolerišu.

Kada se dogodi, u izuzetno retkim slučajevima, da sudije odluče da rade svoj posao i sankcionišu oštru igru na Jokiću – istog momenta podigne se opšta pobuna „preko bare“. Na arbitre se digne „kuka i motika“, povede se žestoka kampanja protiv Srbina na društvenim mrežama i svi bruje o tome kako je zaštićen od strane sudija.

Čovek koji je ubedljivo najdominantniji igrač u ligi i apsolutni favorit za titulu bude predstavljen kao folirant i miljenik sudija.

Zasmetalo im 18 bacanja

Prvi je zagrmeo trener Golden Stejta i selektor američke reprezentacije Stiv Ker, koji je nakon utakmice koja je odigrana krajem decembra bio besan zbog kriterijuma koji je štitio Jokića. Nikola je na tom meču čak 12 puta fauliran i ostvario je tada lični rekord po broju izvedenih i ubačenih bacanja – 18/18.

Zanimljivo, to im je zasmetalo, a nisu imali zamerke što je u tom momentu novi ljubimac Amerikanaca Džoel Embid imao 11,6 pokušaja sa linije penala u proseku i što je dobijao faul kad god ga neko popreko pogleda. To im nije smetalo, smetao im je Jokić.

SPREMITE SE ZA SPEKTAKL – PRŠTAĆE NA SVE STRANE! Denver saznao prvog rivala: Udariće LEBRON NA JOKIĆA!

Šamar istine

Brojke ne lažu i na kraju regularnog dela sezone istina je konačno isplivala na videlo i brojni licemeri koji su tvrdili da je Jokić omiljen kod sudija sada će morati da se „pokriju ušima“ Broj slobodnih bacanja koje je Jokić izveo ove sezone jasno pokazuje da američki arbitri ne tretiraju Srbina onako kako bi trebalo.

Na 79 utakmica koje je odigrao ove sezone Nikola je izveo je 438 slobodnih bacanja, što znači da je prosečno izvodio svega 5,5 penala po meču. Čovek koji predstavlja najveću pretnju za protivničke odbrane, koje ne biraju sredstva da ga zaustave, nalazi se na 15. poziciji u ligi.

Zanimljivo, ispred njega je centar Filadelfije i aktuelni MVP lige Džoel Embid koji je odigrao 40 utakmica manje ove sezone od Jokića. Iako je već duže vreme van stroja i igrao je na gotovo duplo manje utakmica od Nikola, reprezentativac Amerike izveo je više slobodnih bacanja od srpskog centra – ukupno 452. Ako je Jokić omiljen kod sudija, šta je onda Embid? Beli medved?! Prosto je nemoguće da obojica imaju isti tretman kod sudija, a da je razlika u brojkama ovolika.

Bez obzira na mnogobrojne pokušaje da ga sapletu i omalovaže njegov uspeh, Jokić je prvi favorit za MVP titulu. Uprkos svemu i svima!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter