Izvor: novosti
11.03.2024 u 10:13
0

ABRAMSI NESTAJU U PLAMENU: Ruska vojska napala Odesu a avijacaija gađala utvršenje u Krasnogorovki

Sat i po vremena trajao je napad dronovima "Šahed" u Odeskoj oblasti, ali prema prvim podacima nema povređenih. Ukrajinski Generalštab saopštava da se borbe vode u pravcu Limana, Bahmuta, u pravcu Novopavlovske i na Orehovskom pravcu. Francuski predsednik Emanuel Makron treći put otkazao posetu Ukrajini.

Troje poginulih u ruskim napadima u Donjeckoj oblasti
Najmanje troje civila je poginulo, a 12 ranjeno, u ruskom napadu širom Donjecke oblasti, saopštila je Vojska Ukrajine, a prenosi Ukrinform.

Tokom noći ruska vojska je izvela masivan napad dronovima „šahed“ u Odesi, javlja Unian.

Oružane snage Ukrajine saopštile su da je napad trajao sat i po vremena i da su složeni manevri između stambenih i industrijskih zona otežavali rad PVO.

Deset letelica je oboreno, međutim, pogođen je jedan infrastrukturni objekat u Odeskoj oblasti, a oštećene su i administrativne zgrade.

Prema preliminarnim podacima, nema povređenih.

Makron treći put odložio put u Ukrajinu

Poseta predsednika Emanuela Makrona Ukrajini trebalo bi da bude održana u narednim nedeljama, saopšteno je iz Makronovog kabineta u nedelju, nakon što je prethodno bilo planirano da Makron poseti Ukrajinu tokom ove sedmice.

Makron i (ukrajinski predsednik Volodimir) Zelenski saglasili su se da ostanu u bliskom kontaktu, posebno u vezi sa posetom predsednika Ukrajini, koja bi trebalo da se desi u narednim nedeljama, saopšteno je iz Makronovog kabineta nakon telefonskog razgovora sa ukrajinskim liderom u nedelju, preneo je Rojters, navodeći da je u pitanju treće odlaganje Makronove posete Ukrajini.

Makron je prvobitno rekao da planira da ode u februaru da potpiše bilateralni bezbednosni sporazum sa predsednikom Ukrajine, međutim Zelenski je na kraju došao u Pariz na zaključenje sporazuma.

Drugi sastanak planiran je za početak marta, pre nego što je pomeren za kasnije ove nedelje.

Ukrajinske oružane snage izvestile su da se na frontu dogodila 53 oružana sukoba. U ruskom napadu na grad Mirnograd, na istoku Ukrajine, ranjeno je najmanje 11 civila, saopštile su ukrajinske vlasti.

Ruske trupe zauzele su povoljnije položaje duž linije fronta u Donjeckom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter