Izvor: HappyBSC
13.09.2022 u 20:59
0

„AKTUELNOSTI“ NA TELEVIZIJI HAPPY: „Ruska vojska je formirala bataljonske taktičke grupe, to je jedna formacija modelarnog tipa!“

Tokom informativne emisije „Aktuelnosti“ na televiziji Hepi ove večeri govorilo se o 202. danu rata u Ukrajini, ali i o trenutnom stanju na frontu. 

Stručni sagovornici bili su Aleksandar Pavić – politikolog, Dragan Stanojević –  pokret „Rod“  i Žarko Pecić – pukovnik, te su dali svoj sud o tome kako će teći dalja ratna situacija.

„Rusija polako uvodi svoje operativne snage, sa posebnim ciljem da se južno krilo oslobodi i da se zatvori prilaz Crnom moru“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

–     – Kao neko ko ima višegodišnje iskustvo u ratu izrazio bih svoje mišljenje. Ruska vojska je izvršila značajnu reformu 2009. godine, te je napravila novu vojsku na bazi zapadnih iskustava, naročito kada se radi o vojnoj opremi. Formirala je bataljonske taktičke grupe, to je jedna formacija modelarnog tipa. U suštinu bataljonska vatrena grupa je jačine od 800 – 900 vojnika pešadije, one su raspoređene od Harkova do Hersona. Uključeni su vojnici iz Luganska i Donjecka, ali dok pešadinac ne kroči nogom ne smatra se da je teritorija zauzeta, to je osnovno pravilo. Uvek je branilac u prednosti u odnosu na napadača jer mora da zadrži prostor. Tačno mogu da znam šta se dešava na taktičkom delu. Prvi prodor koji se napravi je ključ svega – istakao je general Pecić, a potom se na tematiku nadovezao i Stanojević koji je i živeo na teritoriji Ukrajine.

       Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

     Treba da imamo u vidu da je Ukrajina imala problem sa oružjem, te je to ukrajinskoj vojsci pravilo dodatni problem sa napadima i kontraofanzivom, te je postavljen uslov Zelenskom. Te je u Kijev došao Blinken, da da komandu za ovu operaciju. Ukrajinska vojska je bila obučavana na Zapadu, naročito u Velikoj Britaniji. Ozbiljno je pripremljena ta rezervna grupa, tu je postojao ceo bataljon stranih plaćenika. Ruska vojska nema svuda jake linije, a Amerikanci su pripremali teren, cela komanda je bila Natovska. Svaki njihov pokret je bio praćen, cela logistika, a Rusi nisu procenili na kom delu može da se desi napad. 

       – Ovo je otišlo predaleko da bi sada neko mogao da odustane od svojih ciljeva. U svakom ratu postoje obrti, to ne može da se izbegne. Pokušao sam da zamislim kada sam video ovaj ukrajinski proboj u Harkovsku oblast da su recimo 1944. godine imali neke kanale sve bismo to isto videlI. Proteklih meseci ukrajinska vojska je dobila dovoljno opreme oružja i opreme od strane Nato zemalja, promenjen je pristup, ubacili su u igru manje formacije. Ovo je sada Nato vojska sa ukrajinskim ljudstvom, to su sada zapadni koncepti i zapovednici. Nato je preuzeo komandu. U Moskvi to dobro shvataju – objasnio je politikolog Pavić tokom gostovanja na Hepi televiziji. 

       Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter