Izvor: Kurir.rs/Euractiv/Reuters
13.02.2023 u 16:14
0

AMBASADA SAD POZVALA AMERIKANCE DA HITNO NAPUSTE RUSIJU: „Nepredvidive su posledice ruske invazije“!

Rusija je pokrenula krivični postupak protiv američkog državljanina zbog sumnje za špijunažu, saopštila je u januaru ruska Federalna služba bezbednosti (FSB).

Američka ambasada u Rusiji pozvala je Amerikance da odmah napuste zemlju zbog invazije Rusije na Ukrajinu, ali i rizika od, kako su naveli, proizvoljnog hapšenja ili uznemiravanja ruskih agencija za sprovođenje zakona.

„SAD UCENJUJE I PRETI SANKCIJAMA“ Amerika traži od Indije da se uključi u antirusku kampanju

„Ne putujte u Rusiju zbog nepredvidivih posledica ruske invazije na Ukrajinu. Državljani SAD koji žive ili putuju u Rusiju moraju odmah da napuste zemlju“, navodi se na sajtu.

Ambasada je saopštila da ruske službe bezbednosti hapse američke državljane pod lažnim optužbama, da im uskraćuju pravične i transparentne tretmane, ali i da ih osuđuju u tajnim suđenjima, uključujući američke državljane uključene u verske aktivnosti.

Rusija je pokrenula krivični postupak protiv američkog državljanina zbog sumnje za špijunažu, saopštila je u januaru ruska Federalna služba bezbednosti (FSB).

Reuters je podsetio da su Sjedinjene Američke Države više puta upozoravale svoje građane o napuštanju Rusije, te ističe da je takvo javno upozorenje bilo u septembru, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin naredio delimičnu mobilizaciju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter