Izvor: Tanjug
11.06.2020 u 22:29
0

Američka nafta stigla u rafinerije Belorusije

Rafinerija Nafte u Novopolotsku u Belorusiji počela je da dobija američku naftu, saopštila je kompanija Belkeftekim danas.

Prva tranša nafte iz SAD stigla je u luku Klaipeda u Litvaniji i odatle je dopremljena železnicom u Novopolotsk.

OVO MORATE ZNATI

UBISTVO KOJE JE ZAUVEK PROMENILO SRBIJU Na današnji dan ubijeni Obrenovići

EVO GDE JE SADA USVOJENA DEVOJČICA Novi detalji o slučaju koji je POTRESAO Srbiju!

Na Novom Beogradu padao grad veličine lešnika! (VIDEO)

RECEPT NAŠIH STARIH: DOMAĆA POGAČA, MEKANA KAO DUŠA

Aleksandar Tiščenko, portparol Beleftekima, rekao je da je stigao voz sa 60 cisterni od kojih 17 sadrži američku naftu a ostatak iz Saudijske Arabije. Za 10 dana sva nafta će stići u rafineriju, dodao je.

Litvanska železnica je saopštila da će celokupna američka nafta biti isporučena Belorusiji za 10 dana, odnosno 120 cisterni dnevno ili prosečno 7.000 tona nafte.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

TEST: POGLEDAJTE PAŽLJIVO SLIKU I OTKRIJTE SVE O SEBI!

STAV NEMAČKE BI MOGAO BITI KLJUČAN ZA REŠENJE KOSOVSKOG PITANJA

MEŠTANI SELA O JEZIVOJ NESREĆI: „NEMA NIŠTA STRAŠNIJE NEGO DA GLEDAŠ KAKO TI DETE UMIRE I TO NA RUKAMA…“

PET TEORIJA ZAVERE KOJE SU SE POKAZALE ISTINITE

Tanker sa 77.000 tona američke nafte stigao je 5. juna iz Teksasa u luku Klaipeda. To je 12. tanker koji je stigao za Belorusiju ove godine. Ukupan obim isporuka tankera već je premašio milion tona nafte.

Agencija TAS S podseća da od 1. januara 2020. Belorusija nema sporazum sa ruskim kompanijama o snabdevanju nafte preko naftovoda Družba zbog spora oko cene. Minsk je počeo da kupuje naftu iz alternativnih dobavljača preko Litvanije i Ukrajine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter