Izvor: Tanjug
26.10.2021 u 21:09
0

Angela Merkel razrešena dužnosti

Nemačka kancelarka Angela Merkel danas je i formalno, u skladu sa zakonom, razrešena dužnosti, ali će ostati na čelu vlade u tehničkom mandatu do izbora nove, prenose mediji. 

Predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer je posle konstitutivne sednice Bundestaga kojoj su prisustvovali i kancelarka sa članovima vlade, u dvorcu Belvi uručio povelje o razrešenju sa dužnosti.

PROČITAJTE JOŠ: BELGIJA: Proglašeno vanredno stanje! 

Prema članu 69 Ustava Nemačke, mandat saveznog kancelara odnosno ministara prestaje s konstituisanjem novog saziva Bundestaga.

Međutim, s obzirom na to da Bundestag još nije izabrao novu vladu, Štajnmajer je od Angele Merkel zatražio da obavlja dužnost sve do imenovanja njenog naslednika, tako da vlada ostaje na dužnosti, ali kao tehnička.

PROČITAJTE JOŠ: BAJDEN: Odnosi između SAD i ASEAN-a ključni za budućnost milijardi ljudi!  

Predsednik je zahvalio Merkelovoj na 16 godina provedenih na čelu vlade tokom kojih je, kako je dodao, doprinela da Nemačka stekne poštovanje u Evropi i svetu.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter