Izvor: Tanjug
27.07.2023 u 22:50
0

BAJDEN TRAŽI UPOZORENJE O OPASNOSTI OD TOPLOTE: Daje milijardu dolara za drveće

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je danas da je zatražio od vršioca dužnosti sekretara za rad Džuli Su da izda upozorenje o opasnosti od toplote.

On je govoreći u Beloj kući naglasio da radnici imaju pravo na zaštitu od toplote u trenutku kada temperature rastu širom zemlje.

Bajden je takođe naveo da će američka šumarska služba dodeliti bespovratna sredstva od milijardu dolara gradovima za sadnju drveća, s ciljem da se ublaže posledice od preterane toplote.

Jak toplotni talas stigao je danas u istočni deo Sjedinjenih Američkih Država i pokrenuo upozorenja o opasnostima koje predstavljaju velika vrućina i vlaga, što će potrajati najmanje do subote.

PROMAŠIO SAMO ZA ČETIRI NULE: Novi Bajdenov gaf, kazao da je od korone u Americi umrlo „više od 100 ljudi“ (VIDEO)

Nacionalna meteorološka služba je saopštila da to upozorenje važi za oko 180 miliona ljudi, ili oko polovine stanovništva SAD.

Zvaničnici u Njujorku, Vašingtonu, Filadelfiji i drugim velikim gradovima pozvali su ljude da izbegavaju rad ili igru napolju, da piju mnogo tečnosti i da obilaze svoje najbliže.

„Naredna četiri dana biće izuzetno vruća i treba voditi računa o sebi i o ljudima oko sebe“, rekla je gradonačelnica Vašingtona Mjurijel Bauzer.

Jul je ove godine širom sveta oborio toplotne rekorde sa temperaturama iznad 37,8 stepeni Celzijusa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter