Izvor: Alo.rs
27.07.2023 u 22:40
0

U PLANINI PRONAĐENA TELA TROČLANE PORODICE: Hteli su da žive van civilizacije, zadesila ih je bizarna smrt

Porodica iz Kolorada čiji su delimično mumificirani ostaci otkriveni u udaljenom kampu pokušavala je da živi van civilizacije, rekla je porodica.

Vlasti su identifikovale tela sestara Kristin Vens (41) i Rebeke Vens (42), kao i Rebekinog 14-godišnjeg sina. Posmrtni ostaci pronađeni su u i oko šatora u blizini kampa u Nacionalnoj šumi Ganison, oko 14,5 kilometara od Ohajo Sitija u Koloradu, rekao je u utorak Majkl Barns, mrtvozornik okruga Ganison, prenosi Gardijan.

Njihova polusestra Trevala Jara rekla je medijima da je porodica krenula u udaljeno područje prošlog leta, tražeći način da „pobegne od sveta“. Sestre nisu imale iskustvo preživljavanja i samo su istraživale na internetu, gledajuću jutjub kanale, kako da prežive u divljini.

– Pokušali smo da ih zaustavimo, ali nisu htele da slušaju. Bile su rešene u svojoj nameri – rekla je Jara.

Tela pokazuju neuhranjenost

Jedan planinar je naišao na ostatke ranije ovog meseca, uočivši telo ispred porodičnog šatora. Unutra su pronađena još dva, a policija je počela da istražuje lokaciju kako bi identifikovala posmrtne ostatke.

– Vlasti su pronašle prazne konzerve od hrane, knjige i toalet papir u kampu u Koloradu – rekao je Majkl Barns, mrtvozornik okruga Ganison, sugerišući da je porodica živela na konzerviranoj hrani.

– Njihova tela su pokazivala znake neuhranjenosti. Istražitelji čekaju da budu obrađeni toksikološki izveštaji i još nisu utvrdili uzrok smrti, ali sumnjaju da je porodica možda umrla od gladi, niske temperature ili trovanja ugljen-monoksidom zbog pokušaja da zapali vatru da bi se zagrejala – rekao je Barns.

ŠTA JE KANTRELOVA PENTALOGIJA? Ovo je devojčica rođena sa SRCEM ispod kože, njena priča će vas ODUŠEVITI (FOTO/VIDEO)

Uzrok smrti i oštra zima

Vlasti nisu pronašle vozilo ili vatreno oružje u kampu sa telima. Barns je rekao za „Kolorado San“ da je posebno oštra zima verovatno doprinela smrti.

Njih troje su verovatno počeli da kampuju krajem prošlog leta i umrli su negde tokom zime. Činilo se da su počeli da grade sklonište, ali nisu uspeli da ga završe do početka prošlogodišnje oštre zime.

– Pitam se da li je zima došla brzo i da li je odjednom počela borba za goli život u tom šatoru. Imali su sa sobom mnogo literature o preživljavanju na otvorenom i traženju hrane i sličnim stvarima, ali izgledalo je kao da se snabdevaju u prodavnici – rekao je Barns.

Jara, njihova rođaka, rekla je da su sestre bile zabrinute za stanje u svetu i da je Rebekina zabrinutost bila prevelika zbog pandemije koja je u tom trenutku harala svetom.

– Strah ju je obuzeo, definitivno – rekla je Jara o svojoj sestri u intervjuu za „Vašington post“.

– Potrebne su vam godine prakse pre nego što izađete iz civilizacije. Gledali su neke jutjub video snimke, ali to je potpuno drugačije ako nemate iskustva – rekla je Jara u intervjuu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter