Izvor: Tanjug
27.07.2023 u 22:30
0

IZ BELE KUĆE SAOPŠTILI: „SAD nisu videle znake umešanosti Rusije i Vagnera u puč u Nigeru“

Sjedinjene Američke Države nisu videle nikakve verodostojne indicije o umešanosti Rusije ili privatne ruske "Vagner" grupe u državni udar u afričkoj državi Niger, izjavila je danas portparol Bele kuće Karin Žan Pjer.

Ona je napomenula i da je Vašington pozvao građane SAD u Nigeru da budu oprezni.

Predstavnici vojske Nigera saopštili su sinoć da je predsednik zemlje smenjen i da su granice zemlje zatvorene.

Komanda vojske Nigera saopštila je danas da podržava puč, koji su prethodnog dana izveli pripadnici predsedničke garde i navela da je njen prioritet izbegavanje destabilizacije zemlje.

ČUVENI AMERIČKI NOVINAR OTKRIVA: Uloga američke administracije u napadu na Krimski most BILA JE PRESUDNA!

Vojska je morala da „očuve fizički integritet“ predsednika i njegove porodice i da izbegne „smrtonosnu konfrontaciju koja bi mogla da izazove krvoproliće i utiče na bezbednost stanovništva“, navodi se u saopštenju vojske.

Predsednik Nigera Mohamed Bazum i šef diplomatije Hadumi Masudu ranije su pozvali demokratske snage u zemlji da se odupru preuzimanju vlasti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter