Izvor: BSC Happy/Index.hr
26.06.2023 u 14:53
1

BERLIN ŠALJE VOJSKU U LITVANIJU: Pomažu istočno krilo NATO-a

Nemačka je spremna da trajno stacionira jaku brigadu u Litvaniji

„Nemačka planira da stacionira dodatnih 4.000 vojnika u Litvaniji kako bi pomogla u obezbeđivanju istočnog krila NATO-a“ , izjavio je danas u Viljnusu, nemački ministar odbrane, Boris Pistorijus i dodao da je neophodno izgraditi objekte za smeštaj vojnika.

Litvanija je više puta pozivala Nemačku da rasporedi borbene snage u zemlji koja se graniči sa ruskom enklavom Kalinjingradom. Nemačka je u junu prošle godine obećala da će imati brigadu potpuno spremnu za odbranu Litvanije u slučaju napada. Berlin se do sada opirao trajnom stacioniranju veće brigade u Litvaniji, insistirajući da se vojnici mogu brzo rasporediti iz baza u Nemačkoj.

NEMAČKA ISPORUČILA „PATRIOT“: Jedan od najsavremenijih PVO sistema stigao u Ukrajinu

U malom mestu Rukli u Litvaniji trenutno postoji samo komandno mesto brigade sa oko 20 nemačkih vojnika. Ostali ostaju na različitim lokacijama u Nemačkoj. Druge nemačke snage u Litvaniji su kao deo borbene grupe NATO-a predvođene Nemačkom.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “BERLIN ŠALJE VOJSKU U LITVANIJU: Pomažu istočno krilo NATO-a”

  1. Zar Nemcima i Nemačkoj, nije dosta stradanja! Istorija je učiteljica života, a oni su izgleda veoma loši učenici. Dva puta su pravili u dva svetska rata neviđeno zlo i genocid pidpomognti novcem anglosaksonskih nacista, pa su se nekako izvukli. Treći put sam uveren da neće!

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter