Izvor: Sputnjik
07.10.2023 u 18:31
0

BOLJE DA SE PRIMIRE, INAČE ĆE RUSIJA URADITI OVO: ZAHAROVA POSLALA PORUKU PALESTINCIMA I IZRAELCIMA!!!

Zvanična Moskva je zabrinuta eskalacijom situacije u zoni palestinsko-izraelskog konflikta zbog čega izražava principijelan i dosledan stav da taj konflikt, koji traje već 75 godina, ne može da se reši vojnim putem već isključivo diplomatsko-političkim sredstvima, navodi se u saopštenju portparola Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove.
Ovaj konflikt je moguće rešiti isključivo sveobuhvatnim pregovorima na međunarodno-zakonodavnoj osnovi koja podrazumeva stvaranje palestinske nezavisne države u granicama iz 1967. godine sa prestonicom u Istočnom Jerusalimu, koja će živeti u miru i bezbednosti zajedno sa Izraelom, stoji u saopštenju.
Navodi se i da Moskva trenutnu eskalaciju velikog obima razmatra kao izuzetnu opasnu projavu začaranog kruga nasilja što je posledica hroničnog nepoštovanja rezolucija UN i Saveta bezbednosti i faktičke blokade rada bliskoistočnog „kvarteta“ međunarodnih posrednika u sastavu Rusije, SAD, EU i UN od strane Zapada.
Zaharova je u saopštenju pozvala palestinsku i izraelsku stranu da momentalno obustave borbe, da odustanu od nasilja i da budu suzdržani sa ciljem da se, uz pomoć međunarodne zajednice, pokrenu pregovori sa ciljem uspostavljanja sveobuhvatnog, trajnog i dugoočeivanog mira na Bliskom istoku.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter