Izvor: Sputnjik
14.09.2022 u 14:16
0

BUGARSKI POLITIČAR O SUKOBU U UKRAJINI: „Zaoštrava se, sankcije umesto rešenja krize donele rat“

Sukob u Ukrajini se zaoštrava, niko više ne govori o diplomatskom rešavanju situacije, smatra poslanik Bugarske socijalističke partije, bivši ministar inostranih poslova i nekadašnji zamenik predsednika parlamenta Kristijan Vigenin. On je dodao da se sankcijama umesto do rešenja krize došlo do rata.

POŠTUJE SE SPORAZUM: Iz ukrajinskih luka isplovilo jos pet brodova sa žitaricama!

– Ukoliko bi Evropska unija, NATO, takozvani zapadni svet vodili drugačiju politiku, ne bismo došli do ovog rata – izjavio je političar na predizbornim debatama na „bTV“. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Vigenin je ponovo objasnio zašto se njegova stranka protivi isporukama oružja Ukrajini.

Podsetimo, lider partije Kornelija Ninova, nekadašnja ministarka ekonomije, kategorički je odbila da podrži predlog nekih partija o snabdevanju oružjem Ukrajine. Na kraju je Bugarska ograničila humanitarnu pomoć i ponudu o remontu ukrajinske tehnike. Prema rečima socijalista, u spoljnoj politici mora biti zastupljen moral.

– Za nas (BSP) je pogrešno da Bugarska isporučuje oružje, kojim bi se ubijali ljudi u Ukrajini – istakao je on, ponovo pozvavši na traženje mirnih rešenja. 

On je dodao da socijalisti nastavljaju da smatraju Rusiju prijateljskom zemljom. Prema njegovim rečima, Bugarska može da podrži adekvatne odnose sa Rusijom, ne izlazeći pritom van okvira evropskog konsenzusa.

– Rusija nije izvršila agresiju prema Bugarskoj, tako da naša partija i dalje smatra da Rusija jeste i može ostati prijateljska zemlja – istakao je on.

On je podsetio da je njegova partija koja je činila vladajuću koaliciju u prethodnom parlamentu, kategorički osudila dejstva Rusije u Ukrajini. Istovremeno, Vigenin smatra da sankcije na kojima su insistirale neke stranke, nisu rešenje.

– Šta se postiglo sankcijama? To vidimo od 2014. godine, kada su prvi put uvedene. Zahvaljujući sankcijama, ne samo da nismo rešili probleme, nego smo došli do rata – ocenio je on.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter