Izvor: Kurir.rs
05.06.2023 u 08:25
0

KADIROV ČEKA NAREĐENJE: Čečenski odredi mogu da se izbore sa teroristima koji upadaju u Belgorodsku oblast

Lider Čečenije Ramzan Kadirov izjavio je da protiv terorista koji povremeno pokušavaju da prodru u Belgorodsku oblast mogu da se izbore čečenski odredi.

ČEČENI SE OKRENULI PROTIV PRIGOŽINA: Počele svađe i javna prepucavanja, Kadirov izračunao da mu vođa Vagnera više nije od koristi?

Kadirov je dodao da čeka takvo naređenje.

Prema njegovim rečima, da bi se likvidirale banditske grupe na ruskoj teritoriji, bez posledica po civile i infrastrukturu, neophodne su posebne veštine i priprema: ne samo vojno iskustvo, nego i antiterorističko.

„Tako su obučeni čečenski borci koji već imaju iskustvo čišćenja republike od banditskog podzemlja u šumskoj i gradskoj sredini, kao i iskustvo oslobađanja gotovo četiri desetine naseljenih mesta u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici, uključujući Marijupolj, gde su stupili u borbu s znatno brojnijim protivnikom“, naveo je Kadirov na Telegramu.

On je podsetio da broj čečenskih boraca u bataljonima i pukovima bezbednosnih i vojnih struktura premašuje 70.000 ljudi.

„To su tri cele armije! Svi odredi su obučeni na Ruskom univerzitetu za specijalne jedinice. Opremljeni su najnovijom tehnikom, obučeni, imaju pouzdano naoružanje i spremni su da ispune svaku naredbu vrhovnog glavnokomandujućeg radi zaštite države i građana. To bi bilo odlično rešenje. Zbog toga smo spremni i čekamo naredbu“, naveo je Kadirov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter