Izvor: Tanjug
05.06.2022 u 22:14
0

ČVRST STAV ERDOGANA Švedska i Finska ne mogu u NATO dok ne ispune očekivanja!

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je da Turska ostaje pri stavu po pitanju članstva Švedske i Finske u NATO, a to je da te dve nordijske zemlje trenutno ne mogu u Alijansu dok ne ispune očekivanja Ankare.

„Nećemo menjati naš stav dok se ne ispune naša očekivanja koja smo preneli našim sagovornicima“, kazao je Erdogan, prenela je Anadolija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Švedska i Finska su formalno podnele zahtev za ulazak u NATO 18. maja, što je odluka podstaknuta ruskim ratom protiv Ukrajine, koji je počeo 24. februara.

Turska, dugogodišnja članica Alijanse, izrazila je primedbe na njihove kandidature za članstvo, kritikujći nordijske zemlje zbog tolerisanja, pa čak i podržavanje terorističkih grupa kao što su YPG/PKK i FETO, dodaje Anadolija.

ČESI UPOZORAVAJU Ako Finska i Švedska uđu u NATO, militarizacija baltičkog regiona i rizik od sukoba sa Rusijom će se povećati!

Da bi se neka zemlja priključila NATO potrebno je da njenu kandidaturu podrši svih 30 članica Alijanse.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter