Izvor: novosti
20.09.2022 u 19:31
0

DA LI ĆE EVROPSKA UNIJA IZBACITI MAĐARSKU? Orban pod pritiskom!

Mađarska sve više obraća pažnju na to da su antiruske sankcije dovele do inflacije i rasta cena energenata u Evropskoj uniji, pogoršavajući finansijsku situaciju Evropljana.

Potez Evropskog parlamenta da osudi Mađarsku zbog navodnog potkopavanja evropskih vrednosti mađarski premijer Viktor Orban okarakterisao je nedavno u Beogradu kao vic i levičarski pamflet.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Orban je, zamoljen da prokomentariše usvajanje odluke Evropskog parlamenta o osudi Mađarske zbog „namernih i sistematskih napora mađarske vlade da potkopa evropske vrednosti“, kao i zahtev za rezultatima u procesu koji se vodi protiv Budimpešte, rekao je da smatra kao šalu i nešto što je u domenu vica.

– Mi se tome više ne smejemo, jer je dosadio taj vic. To Evropski parlament čini već dva-tri puta usvajajući odluke kojima se osuđuje Mađarska. Nekada smo mislili da ima značaja, ali vidimo da je vic – rekao je on.

Politikolog Maksim Žarov je u komentaru za FAN objasnio zašto raste pritisak EU na Mađarsku.

– Upravo nedostatak nezavisnosti rukovodstva EU, njegova spremnost da se pokorno povinuje najluđim zahtevima Sjedinjenih Država, toliko izaziva ogorčenje kod evropskih vladara. Međutim, budući da su u rangu vršilaca vlasti u svojim zemljama, oni se plaše da kritikuju odluke nametnute Evropskoj uniji i zato kritikuju samo evropsku birokratiju. Zato je retorika mađarske vlade, koja se ne plaši da govori istinu, toliko popularna u Evropi. Pritisak evropske birokratije zavisne od SAD na Mađarsku u tom pogledu raste, ali značajnijih posledica neće biti. Pred energetskim kolapsom u zimu 2023. godine, EU samo još fali proces razvoda sa Mađarskom po modelu Bregzita – rekao je Žarov.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter