Izvor: Kurir.rs
18.11.2023 u 14:28
0

DEČAK (5) PREMINUO POSLE VAĐENJA ZUBA: Pluća mu ISPUNILA KRV, a lekari ga samo POSLALI KUĆI, hitno zatvorena stomatološka klinika

Vlasti turske provincije Bursa zatvorile su jednu stomatološku kliniku na mesec dana i istražuju njene aktivnosti nakon smrti petogodišnjeg dečaka Deniza Sonmeza, ubrzo nakon što je bio kod lekara.

Dečakovi roditelji Elena i Ajdin Sonmez rekli su policiji da su sina 10. novembra odveli na pregled u privatnu stomatološku kliniku, gde mu je dijagnostikovan karijes.

Lekari su pod opštom anestezijom izvadili jedan zub i stavili plombe na četiri zuba. Već tokom pregleda dete je počelo da krvari, temperatura mu je skočila i mališan je počeo da se trese.

Lekari su mu i pored svega samo prepisali lek i poslali ga kući.

HTEO DA VRATI SINA NA PRAVI PUT, PA TO PLATIO GLAVOM: Ovo je Slavoljub koji je nasmrt pretučen u Vlasotincu

Ubrzo se detetu stanje pogoršalo i roditelji su ga odvezli u državnu bolnicu, ali lekari nisu uspeli da ga spasu – dečak je 13. novembra preminuo od višestrukog otkazivanja organa usled nedostatka kiseonika.

Nadležni su bolnicu zapečatili na mesec dana od 16. novembra, a tužilaštvo je počelo istragu.

Roditelji dečaka su rekli da anesteziolog nije uradio nikakve testove pre anestezije i da je napustio kliniku ne čekajući da dete dođe sebi posle operacije.

Naveli su i da je cevčica ubačena u grlo deteta tokom operacije probila adenoid i krvarenje koje je usledilo mu je ispunilo pluća.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter