Izvor: Sputnjik
06.10.2022 u 08:34
0

DONJECK ZAHVALAN SEVERNOJ KOREJI: Podrška referendumima o prisajedinjenju Rusiji svedoči o formiranju multipolarnog sveta

Donjeck je zahvalan Severnoj Koreji koja je prvo priznala DNR kao državu, a potom i pozdravila ulazak republike u sastav Rusije, rekao je Sputnjiku vršilac dužnosti lidera DNR Denis Pušilin.

PUŠILIN, PASEČNIK, BALICKI I SALJDO! Putin imenovao vršioce dužnosti šefova pripojenih oblasti

– Danas, kada je trijumfovala istorijska pravda – Donbas se vratio kući, Severna Koreja je među prvima ocenila izbor našeg naroda, napominjući da je referendum održan u potpunosti u skladu sa Poveljom UN – kazao je Pušilin.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Podrška Severne Koreje referendumima u DNR, LNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti o prisajedinjenju Rusiji svedoče o formiranju multipolarnog sveta, primetio je Pušilin.

– Upravo takav odnos poštovanja prema volji naroda, poštena, iskrena podrška i obostrano korisna saradnja danas formiraju novi svet bez bilo čije hegemonije – ocenio je on.

Vlasti Severne Koreje podržale su rezultate referenduma u DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti o prisajedinjenju Rusiji, saopštila je ranije korejska Centralna telegrafska agencija, pozivajući se na Ministarstvo spoljnih poslova zemlje.

Prema pisanju agencije, šef Odeljenja međunarodnih organizacija Ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje rekao je da su „referendumi održani u skladu sa Poveljom UN i u skladu sa legitimnim metodama i procedurama“, te da Severna Koreja „poštuje volju stanovnika koji su se izjasnili za integraciju u sastav Rusije i podržava stav ruske vlade da te regione uključi u sastav Rusije“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter