Izvor: Kurir.rs
12.08.2020 u 15:57
0

DRAMA U BRESTU: Policija pucala na napadače (VIDEO)

Policija u Brestu, na jugozapadu Belorusije, otvorila je danas vatru na naoružane građane koji su ih napali, saopštilo je belorusko Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Pucnjevi u vazduh nisu ih zaustavil. Da bi zaštitili život i zdravlje, policajci su otvorili vatru. Jedan od napadača je ranjen“, navodi se u saopštenju.

Pored toga, neidentifikovana osoba bacila je molotovljev koktel na policijsko vozilo u području Bresta. U gradu Žodin, blizu Minska, automobil je naleteo na vojnika i pobegao sa mesta nesreće

SVE O SPORTU

ZVEZDA POČELA PRIPREME: Saša postrojio igrače na Kopaoniku! (FOTO)

TUGA: Mladi reprezentativac poginuo u sudaru sa vozom!

LOM NA SVADBI: Zdravko Mamić zgrabio mikrofon i zapevao srpski hit! (VIDEO)

„U proteklih nekoliko dana dogodilo se pet incidenata u kojima su automobili namerno udarali policajce“, saopštilo je ministarstvo.

Pored toga, jutros je bilo pokušaja blokiranja javnog prevoza u Minsku i drugim velikim gradovima u Belorusiji.

Belorusija je održala predsedničke izbore 9. avgusta, a nakon što su objavljeni rezultati prema kojima je sadašnji predsednik Aleksandar Lukašenko osvojio 80,08 odsto glasova, u Minsku i drugim gradovima rasplamsali su se masovni protesti, na kojima je došlo do sukoba sa policijom.



Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, nekoliko hiljada demonstranata je privedeno. Jedna osoba je poginula kada je pokušala da baci neidentifikovanu eksplozivnu napravu na policajce, ali ona mu je eksplodirala u ruci.

Glavna rivalka Lukašenka Svetlana Tihanovska, koja je dobila 10,09 odsto glasova, pobegla je u Litvaniju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter