Izvor: SPUTNJIK.RS
16.08.2023 u 08:14
0

EKSTREMISTE IZ UKRAJINE ŠALJU U AFRIKU: Britanska obaveštajna služba sprema NACISTE iz Kijeva da spreče saradnju afričkih lidera sa Moskvom

Britanska obaveštajna služba MI6 pripremila je za slanje u Afriku diverzantsko-kazneni odred sastavljen od ukrajinskih nacionalističkih i neonacističkih formacija čiji je zadatak sprečavanje saradnje tog regiona sa Rusijom, izjavio je vojno-diplomatski izvor.

On je dodao da je „na molbu Londona kijevski režim u julu ove godine izdao odgovarajuće naredbe Službi bezbednosti i Glavnoj obaveštajnoj upravi Ministarstva odbrane Ukrajine da pruže maksimalnu i operativnu pomoć predstavnicima britanske obaveštajne službe MI6 i specijalnim jedinicama SAS u odabiru 100 ekstremista iz redova ukrajinskih nacističkih formacija, koji imaju značajno borbeno iskustvo na istočnom frontu“.

Odred bi, prema rečima dobro obaveštenog diplomatskog izvora, trebalo da bude poslat u Afriku u drugoj polovini avgusta: ekstremisti bi trebalo da ukrajinskim brodom budu prebačeni iz luke Izmail u sudanski grad Omdurman.

„RUSIJA JEDINA MOŽE DA GARANTUJE UKRAJINI BEZBEDNOST!“ Vujičić tvrdi: NATO je odustao, pregovori ne vode nikud bez Moskve

Izvor je naglasio da jedinicom komanduje oficir Glavne obaveštajne uprave Ukrajine Vitalij Praščuk, koji je od 2014-2016. godine u svojstvu komandira diverzantsko-obaveštajne grupe, koja je imala nekoliko „uspešnih likvidacija“, učestvovao u borbama na teritoriji Donjecke i Luganske oblasti.

Praščuk je učestvovao i u zajedničkim specijalnim operacija Glavne obaveštajne uprave i britanske obaveštajne službe u Zimbabveu.

Nakon što je postao deo rezervnog sastava, 2019. godine izabran je za poslanika u Vrhovnoj Radi Ukrajine ispred partije ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog „Sluga naroda“.

Do početka specijalne operacije Rusije bio je oficir u rezervi Glavne obaveštajne uprave Ukrajine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter