Izvor: Tanjug
19.12.2023 u 13:36
0

ERDOGAN ZAGRMEO NA AMERIKU: Ceo svet očekuje da zastavi Izrael

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da Sjedinjene Američke Države imaju istorijsku odgovornost u vezi sa palestinsko-izraelskim sukobom. “Svet od njih očekuje da zauzmu stav kako bi zaustavili izraelsku agresiju”, rekao je Erdogan novinarima po povratku iz Budimpešte.

On se dotakao i uloge Turske u rešavanju sukoba i dijalogu između palestinskih frakcija Hamasa i Fataha, prenosi Dejli sabah. Napomenuo je da bi dve frakcije, koje su bile u zavadi pre izbijanja poslednje faze sukoba, mogle unaprediti svoje razgovore za potpuno pomirenje, u čemu im, kako je naveo, može pomoći Turska.

Govoreći o članstvu Švedske u NATO koje treba da odobri turski parlament, Erdogan je rekao da bi tome mogao da doprinese stav SAD i Kanade. Turski predsednik je napomenuo da bi „pozitivan razvoj“ u prodaji aviona F-16 Turskoj, uticao na stajalište parlamenta o članstvu Švedske u NATO-u.

On je najavio da će uskoro razgovarati s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o oživljavanju žitnog koridora usred ukrajinsko-ruskog sukoba.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter