Izvor: Tanjug
27.06.2023 u 22:30
0

POSEBNA VEZA DOBILA NA ZNAČAJU: Evo kom lideru se Lavrov posebno zahvalio

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov zahvalio se danas venecuelanskom kolegi Ivanu Gilu Pintu na podršci te zemlje nakon pokušaja oružane pobune u Rusiji, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

LAVROV: Amerika se nadala da će pobuna uspeti – zato su i ćutali

„Razgovarano je o aktuelnim pitanjima bilateralne agende i realizaciji prioritetnih zajedničkih projekata. Ministri su ponovili obostranu posvećenost daljem širenju rusko-venecuelanske saradnje u različitim međunarodnim formatima u interesu izgradnje pravednijeg i bezbednijeg svetskog poretka“, navodi se u saopštenju.

Kako podseća ruska agencija, osnivač privatne vojne kompanije „Vagner“ Jevgenij Prigožin optužio je u petak vojni vrh Rusije za napad na jedinice te vojne grupe.

U subotu, 24. juna jedinice PMC Vagnera koje su pristale da podrže Prigožina krenule su ka Rostovu na Donu i ka Moskvi. Federalna služba bezbednosti (FSB) otvorila je slučaj zbog poziva na oružanu pobunu. Kasnije, po dogovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko je razgovarao sa Prigožinom.

Danas je centar za odnose sa javnošću FSB saopštio da je krivična prijava odbačena. Osim toga, ruske vlasti su se obavezale da neće goniti vojnike PMC“ Vagner“ koji su učestvovali u pobuni zbog njihovih „borbenih zasluga“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter