Izvor: tanjug
21.01.2021 u 21:00
0

EVROPSKA UNIJA usaglašena oko priznavanja testova na KOVID-19

Zemlje članice EU saglasile su se danas o jačanju upotrebe brzih testova na antigen i o uzajamnom priznavanju rezultata testa na Kovid-19, saopšteno je iz Saveta EU.

PROČITAJTE JOŠ

POKRENUT PREDISTRAŽNI POSTUPAK: Tužilaštvo za organizovani kriminal istražuje prisluškivanje Vučića

DOBIO PACKU IZ BRISELA! Ucene Ramuša Haradinaja ne prolaze!

OTKRIVENO U „POSLE RUČKA“ Više od pola građana Srbije ima ovaj pogrešan podatak u ličnoj karti

SENZACIJA! „Na pravom mestu“ prava istina o koroni (VEČERAS u 21.50 HAPPY TV)

U Savetu navode da su upotreba brzih testova i uzajamno priznavanje rezultata testova na Kovid-19 širom EU od suštunskog značaja za ublažavanju širenja virusa, kao i da doprinose nesmetanom funkcionisanju unutrašnjeg tržišta i da olakšavaju prekograničnog kretanje i lečenja.

ZANIMAĆE VAS OVO

KORONA PRESEK: Još 1.648 pozitivnih, preminulo 20 lica

Postoji mogućnost da je novi soj korone stigao na KiM

BESPOVRATNA PODRŠKA: Za mala i srednja preduzeća 2 MILIJARDE DINARA

-Ključne komponente ove preporuke uključuju validaciju i međusobno priznavanje brzih testova antigena i RT-PCR testova među državama članicama, razmenu standardizovanog skupa podataka, izradu zajedničke liste brzih Kovid-19 testova za antigen i određivanje prioriteta za upotrebu takvih testova- navodi se u saopštenju Saveta EU.

Preporuka takođe uključuje odredbe koje se odnose na izazove “evolutivne pandemije” tj. da zajednička lista odgovarajućih brzih testova na Kovid-19 treba da bude dovoljno fleksibilna za dodavanje ili uklanjanje onih testova na čiju efikasnost utiču mutacije virusa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter